Café en (resto)bars

Naar het café gaan is een sociale aangelegenheid. Sfeer, goede muziek en een mooie setting is daarbij van groot belang. Maar voor een optimale beleving is het essentieel om drankjes op de juiste temperatuur te serveren. Dat begrijpen wij bij Gamko.

Universeel uniek

Ieder café heeft een unieke opzet en een eigen persoonlijkheid en uitstraling. Juist omdat geen café gelijk is, ziet ook de bar van ieder café er anders uit. Daarom ontwikkelde Gamko de Flexbar, de modulaire totaaloplossing. Het grote voordeel van de Flexbar is dat deze bestaat uit losse segmenten. De segmenten van de Flexbar zijn bouwblokken waarmee je een eigen indeling kunt maken voor het gebruik van jouw bar. Dat biedt ongekende mogelijkheden om te koelen en te vriezen, zeker met de vaak beperkte vierkante meters van je cafépand. Daarbij kun je rekenen op de bewezen kwaliteit en betrouwbaarheid van Gamko: een persoonlijk design gecombineerd met de beste techniek, van veelzijdige cocktailbar tot uitgekiend baristastation.

Naast de Flexbar zien we onze E3 flessenkoelingen en onze GM-Line vaak terug in cafés en brasserieën. Deze flessenkoelingen worden ook regelmatig los besteld door café-eigenaren. Deze worden namelijk met standaard afmetingen geproduceerd. Hierdoor passen nieuwe koelingen, ter vervanging van het voorgaande model, altijd onder de bar. Als je kiest voor een Flexbar is er vrijwel altijd een technisch adviseur van Gamko bij betrokken. Hetzelfde geldt voor splitinstallaties, waarbij de koelmachine op een andere plaats komt te staan dan achter de bar.

Bekijk alle producten

Laat je inspireren door
Gamko bij Zahara Cocktailbar

Laat je inspireren door
Gamko bij Stan & Co

Laat je inspireren door
Gamko bij AFAS Live

Efficiënte indeling van je bar

De afmeting is altijd bepalend bij het kiezen van een koeling. Je hebt immers te maken met de ruimte die in je pand beschikbaar is. Wij proberen samen met jou je bar zo efficiënt mogelijk aan te kleden en in te richten. Twee koelingen op elkaar zetten of het gebruik van een hoge koeling is bijvoorbeeld een mogelijkheid. Denk ook aan de achterzijde van de bar. Daar kunnen immers ook koelingen geplaatst worden. Tot slot is de uitstraling van je café belangrijk. Welke koeling past bij jouw type café?

Vervangen van een bestaande bar
Bij vervanging van een bestaande bar heb je te maken met de bestaande afmetingen die er vrijkomen. Deze moeten dan dus hetzelfde zijn voor de nieuwe koeling. Een andere indeling is daarbij natuurlijk wel mogelijk. Tegenwoordig zie je flessennesten bijvoorbeeld steeds meer verdwijnen, simpelweg omdat het energievreters zijn. Flessennesten, ook wel steekgaten genoemd, zijn tevens overbodig omdat er steeds meer met kleine flesjes frisdrank wordt gewerkt. Er dient dan dus een nieuwe koeling in te komen met een andere opzet, bijvoorbeeld met laden of een mix van laden en deuren.

Inrichten van een nieuwe bar

Bij het inrichten van een nieuwe bar adviseren we je eerst over de routing. Je wilt natuurlijk zo min mogelijk hoeven lopen en zo snel mogelijk serveren. Als je een terras hebt, moet de lijn met de bar zo kort mogelijk zijn. Het is namelijk nogal onhandig om de hele zaak door te lopen met een blad vol drank. Ook kijken we naar andere elementen die in de bar aanwezig moeten zijn. Denk aan emballage, een prullenbak, een glazenspoelmachine, een koffiezetapparaat of een ijsblokjesmachine. Voor ons is dat ook belangrijke informatie om te bepalen wat voor koelingen er in de bar passen. De beschikbare ruimte kan immers niet volledig met koelingen worden opgevuld.

Via brouwerij of via de dealer van Gamko
Café-eigenaren kunnen bij een brouwerij of bij een dealer van Gamko terecht voor barkoelingen, flessenkoelingen, fustenkoelingen of bierkoelingen. Voorheen was het gebruikelijk om dit altijd via de brouwerij te regelen. De brouwerij schakelde vervolgens Gamko in om een afspraak te maken met de café-eigenaar. Tegenwoordig verwijzen brouwerijen je voor flessenkoelingen steeds vaker door naar de drankenhandel of direct naar de Gamko-dealer. De brouwerijen zijn natuurlijk nog wel betrokken bij de biertechniek. Voor het beste advies over koelingen en barindelingen in cafés werken we daarom nauw samen met onze partners.

Kies voor een onderhoudscontract bij Gamko

Preventief onderhoud is noodzakelijk om de levensduur van je koelingen te verlengen. Als ondernemer heb je al genoeg aan je hoofd. Onderhoud schiet er dus wel eens bij in. Gamko helpt je daarom graag bij het onderhoud. Dit is een belangrijk onderdeel van onze service. Al onze klanten hebben de mogelijk om een onderhoudscontract bij ons af te sluiten. Wij raden het je altijd aan om in ieder geval maandelijks zelf de koeling te reinigen en jaarlijks een grondige reiniging door Gamko te laten verzorgen. We kunnen dan direct een algemene check voor al je koelingen uitvoeren.

Lees meer

Laat je inspireren

Gamko ondersteunt diverse café- en bareigenaren. Ons productassortiment is zo flexibel mogelijk en ‘beweegt’ mee met de vraag van steeds veranderende markten. Bekijk de verhalen van café-eigenaren die jou voorgingen en doe er je voordeel mee!

Bekijk alle cases

Laat je inspireren

Gamko ondersteunt diverse café- en bareigenaren. Ons productassortiment is zo flexibel mogelijk en ‘beweegt’ mee met de vraag van steeds veranderende markten. Bekijk de verhalen van café-eigenaren die jou voorgingen en doe er je voordeel mee!

Bekijk alle cases
Swipe naar rechts voor meer
Hoe duurzaam zijn wij?