Over Gamko

Gamko is een wereldwijde speler in het produceren van professionele barkoelingen voor diverse branches. Onze Nederlandse fabriek en eigen experts zorgen voor snelheid in kennis, service en innovatie. Wij staan altijd klaar voor onze klanten en partners!

Wereldklasse uit Nederland

Gamko is een internationaal bedrijf van Hollandse bodem. Al 65 jaar is Gamko een begrip op het gebied van horecakoelingen. In die periode hebben we bewezen dat onze producten van wereldklasse zijn. Een lange traditie van continu verbeteren van onze toepassingen en producten maakt ons koploper in onze markt. Tot op de dag van vandaag bevindt onze productie zich volledig in Nederland, met een eigen fabriek in Etten-Leur. Wij laten ons niet van de wijs brengen door omgevingsfactoren, wij volgen ons eigen authentieke pad. Daar zijn we trots op!

Marktleider door ons eigen pad te volgen
In 1958 begon Gamko met het leveren van een unieke en vernieuwende mix van producten voor klanten over de hele wereld. Destijds zorgde dat voor een revolutie in de wereld van de professionele koelingen. Door voortdurend te innoveren, hebben we sindsdien altijd vooropgelopen in de markt. Zo leveren we complete baroplossingen en zorgen we ervoor dat elke nieuwe koeling die we ontwikkelen duurzamer is dan zijn voorganger. Om te blijven innoveren en inspireren passen we onze producten en diensten voortdurend aan op de behoefte van onze klanten.

Onze producten

Altijd betrokken

Hart voor de zaak, hart voor de klant, hart voor elkaar. Onze roots als familiebedrijf zorgen voor betrokkenheid die verder gaat dan het uitvoeren van een taak. We gaan door het vuur voor onze klanten en voor elkaar. We kennen de bedrijven die onze apparatuur gebruiken. We bouwen onze koelingen zelf en we weten wie onze koelingen levert en installeert. Onze vakmensen zijn goed opgeleid en weten precies hoe de Nederlandse horeca werkt, waar de pijn zit bij ondernemers en waar de kansen van de bedrijfstak liggen. Zij kunnen het proces namelijk van dichtbij volgen, van de eerste onderdelen tot de laatste hand aan de installatie. Dit geeft onze klanten rust. Zo kunnen zij zich bezighouden met gastvrijheid, genieten en ondernemen.

Neem contact op

Service van A tot Z

Gamko biedt meer dan alleen de allerbeste koelingen op de markt. Service en onderhoud vinden wij net zo belangrijk. We zijn in staat onze klanten van A tot Z te bedienen: we ontwerpen, produceren, leveren, installeren en onderhouden onze koelingen in eigen beheer. Door de productie in Nederland te houden, zorgen we voor korte lijntjes met de lokale markt. Zo zijn we in staat om nieuwe onderdelen snel te leveren en de beste service verlenen. Bel je ons? Dan krijg je na het keuzemenu altijd een medewerker aan de lijn, 24 uur per dag en 7 dagen per week. Onze medewerkers begrijpen welke impact een storing kan hebben op de business van onze klanten en zullen daar altijd naar handelen.

Missie

Gamko wil wereldwijd als producent van drankenkoeling inspirerend, innoverend en succesvol zijn in alle marktsegmenten waar gekoelde dranken worden aangeboden. Ons complete assortiment onderscheidt zich in een stijlvol design met duurzame techniek en daarmee biedt Gamko, als betrouwbare en professionele partner een oplossing voor elke klant.

Visie

Gamko streeft ernaar haar klanten te blijven inspireren om samen met hen het maximale te behalen in de duurzame toepassing van drankenkoeling.

  • Het doel van Gamko is om als marktleider erkenning van haar klanten te krijgen als de experts in professionele drankenkoelingen.
  • Door te blijven investeren in onze mensen en processen willen wij de kwaliteit van het assortiment en de service op een onderscheidend hoog niveau houden.

1970

 

 

 

 

1960

1975

1977

1977

1958

 

 

 

 

1977

1979

1972

2019

2015

Onze historie

Uitvinding bierkoeler in Breda (1958)
In 1958 is de bierkoeler uitgevonden door de heer Van Gammeren. Hij schiep de bedrijfsnaam Gamko door zijn eigen naam ‘van GAMmeren’ te mengen met het woord KOeling. De bierkoelers werden aanvankelijk geproduceerd in een schuurtje in Breda, waar de heer Van Gammeren snel zag dat hij meer capaciteit nodig had om zijn bedrijf verder te kunnen laten groeien. Samen met de heren Van den Dries en Van Gils vestigde hij een kleine fabriek in Breda om aan de toegenomen vraag te voldoen. De heer van Gils hield zich bezig met het ontwerpen van nieuwe bierkoelers en koelkasten.

Verhuizing naar Etten-Leur (1977)
In 1977 verhuisde Gamko naar het huidige hoofdkantoor in de gemeente Etten-Leur.

Uitbreiding naar Frankrijk en Engeland (1981)
Door de uitbreiding en groei van het bedrijf de afgelopen decennia heeft Gamko nog twee andere vestigingen geopend, in Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk, als verkoopkantoren op internationaal niveau. Ook de oppervlakte van de fabriek in Etten-Leur werd steeds verder uitgebreid tot ruim 13.000 m².

Van SEC naar Carrier (2000)
In 1997 verkochten de heren Van Gils en Van den Dries het bedrijf aan Specialty Equipment Companies (SEC), die het bedrijf de volgende drie jaar zal managen. In 2000, werd Gamko vervolgens verkocht aan Carrier, een onderdeel van United Technologies Companies (UTC). Carrier implementeerde veel veranderingen in de Gamko cultuur, met name op het gebied van kwaliteitssystemen, de gezondheid en veiligheid.

Overname door Illinois Tool Works (2008)

Sinds 1 oktober 2008 is Gamko onderdeel van de Amerikaanse multinational Illinois Tool Works (ITW). Sinds de oprichting van ITW meer dan 100 jaar geleden, is ITW uitgegroeid tot een van ’s werelds leidende gediversifieerde fabrikanten van gespecialiseerde industriële apparatuur, verbruiksgoederen en diensten in verband met het bedrijfsleven. ITW is een Fortune 500 bedrijf en streeft naar het leveren van uitmuntende operationele en innovatieve producten en diensten die ons leven beter maken.

Vertegenwoordiging van Foster in de Benelux (2017)

Sinds 2017 vertegenwoordigt Gamko ook het merk Foster in de Benelux. Foster is hét merk voor professionele keukenkoelingen. Het assortiment bestaat uit onder andere werkbanken, koel- en vrieskasten en blastchillers. Alle leveringen worden ondersteund door onze eigen serviceorganisatie in Nederland.

Meer dan 140 medewerkers (2023)

Anno 2023 heeft Gamko meer dan 140 medewerkers in een succesvolle, winstgevende en wereldwijde organisatie. Onder ITW heeft Gamko haar efficiency in het produceren van hoogwaardige concurrerende producten in de fabriek te Etten-Leur verder verbeterd en de hele bedrijfsvoering milieubewust gemaakt. Gamko werd bekroond met ISO 9001 en 14001 certificeringen en is nu dé expert in de markt voor professionele drankenkoelingen.

Hoe duurzaam zijn wij?