Duurzaamheid

Gamko bouwt mee aan een betere toekomst. We werken aan duurzame koelingen en een duurzaam koelingsproces bij onze klanten. Alleen zo voldoen we aan de wensen van al onze opdrachtgevers, nu en in de toekomst.

Hoe kan jij energie besparen?

De investeringen in de horeca zijn fors en de marges krap. Goede ondernemers zijn daarom altijd op zoek naar manieren om kosten te besparen. Alle beetjes helpen daarbij. De energierekening is iedere maand weer een pijnlijke kostenpost. Wij leggen je uit hoe je bespaart op je energierekening met Gamko. Wij zijn voortdurend op zoek naar innovaties om het energieverbruik van onze koelingen te verminderen.

Ik wil besparen

Bespaar met EIA

Sinds 1 maart 2021 is de EcoDesign regelgeving (NEN EN 16902) verder aangescherpt voor professionele drankenkoelingen met een verkoopfunctie. Binnen het assortiment van Gamko hebben bijna alle dranken- en flessenkoelingen een energielabel. Dit betekent dat bij de aanschaf van een Gamko drankenkoeling met energielabel A tot en met D, ondernemers in aanmerking kunnen komen voor de Energie-investeringsaftrek (EIA) regeling. De EIA is een subsidie voor ondernemers die investeren in energiebesparende bedrijfsmiddelen of het opwekken van duurzame energie. Ontdek meer over de EIA regeling.

Meer over EIA

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Gamko bouwt mee aan een betere toekomst. We investeren in onze mensen en hun vaardigheden. Daarnaast werken we aan duurzame koelingen en een duurzaam koelingsproces bij onze klanten. Een duurzame koeling is duurzaam in gebruik en recyclebaar. Een duurzaam productieproces betekent onder andere dat we transportbewegingen tot een minimum beperken. Zo zorgen we ervoor dat de kwaliteit van ons koelingenassortiment en van onze service op een hoog niveau blijft. Alleen zo voldoen we aan de wensen van al onze opdrachtgevers, nu en in de toekomst.

Meer over MVO

Science Based Targets-initiatief

Bij Gamko is duurzaamheid altijd de drijvende kracht geweest achter onze productontwikkeling en hun prestaties. We begrijpen de noodzaak van duurzaamheid om onze planeet te beschermen voor toekomstige generaties en zijn vastbesloten om onze inspanningen voort te zetten en te blijven innoveren. Ons nieuwste initiatief richt zich op CO2-reductie, als onderdeel van het Science Based Targets-initiatief (SBTi). Het SBTi definieert en bevordert richtlijnen voor het verminderen van de uitstoot van koolstofdioxide en het nastreven van klimaatdoelstellingen die in lijn zijn met de laatste inzichten in de klimaatwetenschap.

Ontdek meer in onze duurzaamheidsbrochure
Hoe duurzaam zijn wij?