Koelmachines voor splitinstallaties

Losstaande koelmachines zijn noodzakelijk bij een splitopstelling van flessenkoelingen en/of koelwatertanks. Een splitopstelling houdt in dat de compressor niet in de koeling zelf is ingebouwd, maar bijvoorbeeld op het dak of in een kelder geplaatst wordt.

Voorkom warmte en geluidshinder

Twijfel je tussen stekkerklaar of een splitinstallatie? Dan voorzien wij je graag in advies. Het grote voordeel van een koelmachine op afstand is dat je op de plaats van de koeling geen last hebt van warmte en geluid. De warmte- en geluidshinder komt immers van de koelmachine af. Daarnaast is het mogelijk om meerdere koelingen op één externe koelmachine aan te sluiten. Dit levert een groot energievoordeel op, wat goed is voor het milieu én voor je portemonnee. Als je hetzelfde aantal koelingen als stekkerklare uitvoering koopt, kost je dat meer energie. Tot slot levert een splitinstallatie ruimtevoordeel op. De koelmachine staat immers op een andere plaats.

Combinatie met flessenkoeling
Een koelmachine bestel je altijd in combinatie met een flessenkoeling. Bij de E3 flessenkoelingen en de Flexbar kun je kiezen voor een remote oplossing. Deze koelingen bieden we zowel stekkerklaar als remote aan. De rest van de flessenkoelingen zijn alleen als stekkerklare variant verkrijgbaar.

Het kan natuurlijk ook voorkomen dat je de koelmachine van een bestaande koeling moet vervangen. Een koelmachine vervangen loopt via onze serviceafdeling. Dat is tevens een voordeel van een splitinstallatie. De machine zit immers niet in de koeling gebouwd, dus je hoeft maar één deel te vervangen.

Levering en installatie

Gamko levert en installeert de koelmachines en koelingen in verschillende uitvoeringen, afhankelijk van de benodigde capaciteit en jouw wensen. Onze projectafdeling adviseert je graag wat het beste is voor jouw situatie! In geval van een splitopstelling met externe koelmachine wordt de installatie standaard door onze koeltechnische monteurs verzorgd. Je hebt dan onder andere een leidingnetwerk nodig en de condenswaterafvoer moet worden aangesloten op een centraal afvoerpunt. Onze eigen vakmensen hebben veel ervaring in de branche en kennen de producten als geen ander. In het voortraject is er vaak al iemand bij je langs geweest om de details te bekijken. Zo komen we op de dag van de installatie niet voor verrassingen te staan en is het oponthoud voor jou zo kort mogelijk.

Vraag om advies
Hoe duurzaam zijn wij?