Werken bij Gamko

Kom jij ons team versterken?

Onze cultuur

Wij zijn al lange tijd de wereldmarktleider voor professionele horeca koelingen, dit is een prestatie waar wij trots op zijn en één die wij met z’n allen neerzetten. We produceren al onze koelingen zelf met grote precisie en perfectie, dat zie je terug in onze kwaliteit die van zeer hoog niveau is. Wij geven jou graag de verantwoordelijkheid en vrijheid je werk zo goed mogelijk te doen. Als vakspecialist weet jij hoe je jouw werk het beste kan uitvoeren.

En kom je er niet uit dan helpen je collega’s je graag. We maken dan wel koelingen, maar Gamko kenmerkt zich door een warme sfeer, ontstaan uit het familiebedrijf dat wij zijn geweest. Dat voel je nog steeds in de manier waarop wij met elkaar omgaan. Open en informeel, als dit je aanspreekt dan pas jij goed bij Gamko. Maak kennis met ons enthousiaste en veelzijdige team in de video hiernaast!

Ontwikkeling en opleidingen

Door in onze medewerkers te investeren middels cursussen, trainingen en opleidingen ontwikkelen wij je graag als mens en collega. Zo blijven wij de marktleider in alle branches waar gekoelde dranken worden aangeboden. Hier steken wij veel tijd en middelen in en wij bieden jou de ruimte om na te denken over een training of opleiding die je wilt volgen. We vinden het belangrijk dat jouw vakkennis op peil blijft en dat je nieuwe vaardigheden op doet. Hierdoor ben je in staat om aan je persoonlijke ontwikkeling en doorgroeimogelijkheden te werken. Ons opleidingsbeleid is daarom open en sluit goed aan bij de vrijheid die wij je bieden in je werk. Samen kijken wij op welk vlak jij je verder kunt én wilt ontwikkelen. Wij investeren graag in je.

SBB Erkend Leerbedrijf

Gamko is een SBB Erkend Leerbedrijf wat inhoudt dat we voldoen aan belangrijke kwaliteitscriteria en een stimulerende leeromgeving bieden aan studenten uit het middelbaar beroepsonderwijs (MBO). We bieden studenten professionele begeleiding waarbij zij hun vaardigheden optimaal kunnen ontwikkelen en waardevolle praktijkervaring opdoen. Daarbij werken wij nauw samen met MBO-instellingen om ervoor te zorgen dat de stages en leerbanen naadloos aansluiten op de leerdoelen van de studenten. Onze erkenning als leerbedrijf benadrukt onze commitment aan de ontwikkeling van de toekomstige beroepsbevolking door ambitieuze studenten optimaal voor te bereiden op hun carrière.

Vacatures

Elkaar helpen en bijspringen als het nodig is, zo maken wij onze producten als een team.

Gamko is mijn eerste werkgever en ik werk hier al vanaf 1998 nadat ik mijn LTS Elektro had afgerond. Ik startte op de Assemblage afdeling waar ik samen met mijn collega’s alle koelingen compleet samenstelde, vanaf de losse platen tot en met de technische componenten. Deze technische onderdelen worden tegenwoordig op een andere afdeling gemaakt en ik kan de volledige koelunit er in één keer inzetten. We leveren hem ‘’stekker-klaar” op en testen de koeling uitvoerig voordat deze wordt ingepakt. Deze variatie in werkzaamheden en de verschillende type koelingen die wij produceren, zorgt ervoor dat ik het zo leuk vind om hier te werken. Dat komt mede door de fijne collega’s die ik heb. We werken heel prettig samen en hebben plezier in ons werk, dat zorgt voor een gezellige werksfeer. Hoe mijn dag eruit ziet? Deze afdeling werkt in een dagdienst en we beginnen om 7:30 uur. Elke ochtend neem ik de productieplanning door, dan splits ik de orders en verdeel ik het werk onder mijn collega’s. Terwijl zij al aan de slag gaan voorzie ik ze van de materialen, de productie kan dan onafgebroken doorgaan. Als ik dit heb geregeld en iedereen bezig is, ga ik ook meewerken in de productie. Geen dag is hierdoor hetzelfde. Wat Gamko voor mij uniek maakt, is de trots die wij hebben om hier te werken. Ik kan er niks aan doen dat ik in elke kroeg kijk wat voor koeling ze hebben.

– Pepijn, 1e Medewerker Koeltechnische Assemblage

Het leukste vind ik problemen oplossen die concurrenten niet kunnen oplossen.

In 2016 ben ik bij Gamko begonnen. Via een bureau werd ik benaderd voor een vacature op de order desk. Ik heb er als no-nonsense Zuid-Hollander geen moment spijt van gehad om voor een bedrijf in Brabant te gaan werken. Het is juist een gouden match! De werksfeer is een mix van een gezellige, familiaire omgeving, maar tegelijkertijd zijn we ook resultaatgericht. In het begin bemande ik de afdeling alleen, inmiddels zijn we met vier personen. De order desk is echt het kloppend hart van de organisatie. Wij leiden alle orders van stekkerklare apparatuur in goede banen, vanaf het moment van opdracht tot aan de levering, en zelfs daarna. We zorgen ervoor dat de juiste koeling op het juiste moment, op de gevraagde tijd en op het gevraagde adres is. Hiervoor hebben we veel contact met onze klanten waarbij de omgang heel informeel is.
Het leukste vind ik om problemen op te lossen waar andere partijen of concurrenten niet toe in staat zijn. Het is fijn om te horen dat klanten verrast zijn door hoe snel we projecten of leveringen regelen, zeker als daar veel aan vooraf is gegaan. Naast klantcontact hebben we ook intern veel overleg met diverse afdelingen en de collega’s in Engeland om alles af te stemmen. Daarnaast valt ook voorraadbeheer onder onze verantwoordelijkheid. Het werk is ontzettend divers en het verveelt nooit. Wat ik zo mooi vind, is dat we alles in-house doen. Van A tot Z zijn we eigenaar van het product.

– Kenneth, Customer Support Representative

Samen voor elkaar krijgen dat de klant na een storing zo snel mogelijk weer een goede koeling heeft.

Ik werk nu net een jaar bij Gamko op de serviceafdeling en heb het erg naar mijn zin. Mijn vorige baan was fysiek zwaar en op den duur deed ik alles op de automatische piloot. Ik was toe aan iets nieuws en ging op gesprek bij Gamko nadat ik was benaderd door een recruiter. Nu werk ik samen met twee collega’s op de serviceafdeling waar we ons bezighouden met diverse werkzaamheden.
Allereerst houden we de mailbox bij, waar we diverse mails ontvangen over offertes, storingsmeldingen en allerlei andere zaken die we behandelen. Daarnaast plannen we service- en onderhoudswerkzaamheden voor onze monteurs en we volgen deze, na bezoek van de monteur, weer op. Denk hierbij aan het maken van offertes, bestellen van benodigde onderdelen en het opnieuw inplannen van een extra bezoek bij de monteurs. Ik wissel deze taken dagelijks af, waardoor ik elke dag met iets anders bezig ben. De storingen die we binnenkrijgen zijn ook elke keer weer anders, variërend van thermostaatproblemen tot drukproblemen met koudemiddelen. Deze afwisseling houdt me scherp en gemotiveerd. Ik werk hiervoor samen met verschillende afdelingen zoals verkoop, projecten en soms ook de order desk. Er heerst een open sfeer waarin iedereen altijd bereid is om te helpen en kennis te delen. Zelfs als een collega het niet direct weet, helpt hij of zij het mee uitzoeken. Samen streven we ernaar om onze klanten zo goed en snel mogelijk van dienst te zijn.

– Jaap, Service Backoffice

Fijne club mensen, tof product en een leuke doelgroep, dat is wat mijn werk leuk maakt.

Na mijn HBO begon ik bij Gamko als export binnendienst medewerker en groeide door naar hoofd verkoopdienst. Inmiddels werk ik 10 jaar als marketingverantwoordelijke voor Gamko Benelux, waarbij sinds 2020 de focus echt op online marketing ligt. Geen enkele dag is bij mij hetzelfde, mijn werk is echt heel divers. Ik heb geen vaste taken, behalve mijn e-mail en de socials checken. Ik draag zorg voor het up to date houden van de brochures en website, maar informeer ook collega’s over wijzigingen in het assortiment, zowel intern als op de andere vestigingen. Daarnaast bedenken we samen met het marketingbureau campagnes rondom merkbekendheid, overleg ik met mijn marketing collega’s uit Engeland en Frankrijk en delen we ervaringen.
Het allerleukst vind ik het om klantverhalen te maken. Hiervoor gaan we op locatie foto’s maken. Als ik dan onze koelkasten op mooie locaties zie staan, ben ik daar trots op. Daarnaast vind ik het proces van campagnes ook erg leuk. Het is geweldig om iets te creëren en daar dan de resultaten van te zien, zoals het genereren van leads voor dealers. Wat mij aantrekt in werken bij Gamko is dat we in onze eigen fabriek een product maken en dat verkopen. Geen handelsproduct, maar alle disciplines in huis én een leuke doelgroep.

– Lonie, marketingverantwoordelijke Benelux

Samen met Engineering een prototype ontwikkelen blijft geweldig.

In 1996 ben ik bij Gamko komen werken, ik zag een vacature voor een koper soldeerder op de Assemblage afdeling en dit leek mij wel wat. Mijn opleiding tot goudsmid die ik in Suriname had afgerond paste goed bij de functie. Na verloop van tijd ben ik doorgegroeid naar mijn huidige functie. Nu ben ik hier verantwoordelijk voor de productie van het koperen leidingwerk dat in een koeling zit. Ik vind het nog steeds heel leuk werk, want we maken het koelcircuit hier zelf. Engineering maakt een prototype en vervolgens nemen wij een nul-serie in productie. Vanaf een tekening zaag ik het koper op lengte, buig ik het in de gewenste vorm en soldeer ik alles. Er zijn altijd verbetermogelijkheden, deze koppel ik terug aan mijn collega’s van engineering. Als alles perfect is, verwerk ik de maatvoering en leggen we alles vast. Dagelijkse werkzaamheden zijn de maatvoering, het zagen, buigen en het bevestigen van alle koppelstukken. Deze koppelstukken en verbindingen worden tot slot gesoldeerd. De afwisseling in de technische werkzaamheden vind ik heel leuk. Als 1e medewerker zorg ik er ook voor dat alle materialen altijd op de afdeling op voorraad zijn, de boel een beetje regelen en samenwerken met mijn collega’s is heel leuk om te doen. Ik werk hier zo graag omdat we allemaal trots zijn op het product dat wij leveren, dat zie je terug in de kwaliteit.

– Lloyd, 1e Medewerker Koeltechnische Assemblage Koper

Goed contact met mijn collega’s van de productieafdelingen vind ik erg belangrijk.

Sinds 1992 werk ik hier en elke dag met ontzettend veel plezier. Dat komt onder andere doordat ik verschillende functies bij Gamko heb gehad. Ik ben gestart als directiesecretaresse in de tijd dat de computers en email in opkomst kwamen. Dat kun je je toch niet meer voorstellen! Ik zorgde voor de notulen, correspondentie, interne communicatie en later was ik ook het aanspreekpunt voor de vertegenwoordigers van Gamko. Op deze manier leerde ik het werk kennen van onze verkopers en dat sprak mij zo aan dat ik dit ook graag wilde doen vanuit de binnendienst in Etten-Leur. Dit was gelukkig mogelijk! Na een training om onze productkennis te vergroten kon ik aan de slag bij Verkoop en nu bedien ik Noord-Nederland, van Amsterdam tot de Achterhoek. De samenwerking met onze klanten is heel leuk, ik heb een sterke klik met ze en daardoor is er heel fijn contact. Lekker direct en informeel en dat schept een relatie. Het contact start bij de verkoop tot en met de levering van een product. Sinds 2018 verkopen we ook koelingen voor voedsel van ons zusterbedrijf Foster, dat maakt mijn werk nog afwisselender en leuker! Het is altijd weer super om te horen dat ze tevreden zijn. Dat maakt mij trots om bij Gamko te werken en de koeling door mijn collega’s in de productie gemaakt te zien worden. Daarom ben ik ook al lange tijd BHV-er bij Gamko, we hebben een geavanceerd machinepark met een complex productieproces, de veiligheid van iedereen is heel belangrijk voor ons.

– Angela, Medewerkster Verkoop Binnendienst

Het is erg motiverend om het product dat ik zelf heb ontworpen in het echt te zien staan.

Sinds twee jaar versterk ik het Gamko-team als product engineer. In het verleden heb ik al ervaring opgedaan met het produceren van koelingen. Met deze kennis voelde het bij Gamko als thuiskomen. Als product engineer ben ik bezig met het ontwerpen en aanpassen van koelingen. Hier gaat maanden tijd inzitten en het is zeer precies werk. Bij Gamko worden alle koelingen in huis gemaakt. Hierdoor zie ik meteen de producten waar ik aan meegewerkt heb. Dit is een enorm motiverend aspect van de baan. De diversiteit van het werk daagt mij elke dag weer uit. Geen dag is hetzelfde en mijn collega’s zijn open en ontzettend behulpzaam.
Een van mijn doelen is om koelingen duurzamer te maken. De uitdagingen en mogelijkheden zijn uiteenlopend. Ik ben gek op deze vraagstukken en ga graag aan de slag met deze oplossingen.
Het team van collega’s waar ik mee samenwerk is iets wat Gamko als bedrijf definieert. Ik ben trots om deel uit te maken van dit team!

– Janbas, Product Engineer

Hoe duurzaam zijn wij?