Technisch advies

Gamko is een wereldwijde speler in het produceren van professionele koelingen voor de horeca, catering- en recreatiebedrijven en andere instellingen met horecafaciliteiten. Met 60 jaar ervaring en deskundigheid in professionele koelingen blijft Gamko dé expert in de sector!

Complete oplossingen voor je bar

Door de succesvolle realisatie van talrijke projecten over de gehele wereld wordt Gamko erkend als dé expert op het gebied van complete baroplossingen. We kunnen samen met jou een complete bar ontwerpen en inrichten die gegarandeerd bijdraagt aan het succes van je onderneming. Samen zorgen we voor een bar waarmee jij je kunt onderscheiden. Bar design betreft het proces vanaf de inventarisatie van jouw eisen en wensen tot aan de totale installatie, oplevering op locatie en onderhoud.

In nauwe samenwerking met onze gekwalificeerde en getrainde salespartners adviseren we je graag over onder andere alle benodigde apparatuur, functionaliteit, de routing achter de bar, de buffetbladen, tapmogelijkheden en energiebesparingen.

Doe tijdig een beroep op onze expertise en ervaring voor het beste resultaat.

Technisch advies van Gamko

Wij kunnen je adviseren over onder meer de volgende onderwerpen:

  • Barinrichting
  • Koeltechnische oplossingen
  • Groene oplossingen
  • RFA-tekeningen
  • CAD-tekeningen

Barinrichting

Voordat je als ondernemer kunt bepalen welke maatvoering jouw bar krijgt, is het de moeite waard om goed na te denken over de benodigde functies en routing in de bar en welke apparatuur hiervoor nodig is. Dit heeft alles te maken met hoeveel gasten je verwacht, wat zij drinken en op welke manier je deze gasten wilt bedienen. Gamko kan je hierin adviseren. Ook wanneer het een bestaande bar betreft en je gebonden bent aan een beperkte ruimte.

Een goed en vooral ook slim ingerichte Gamko-bar zorgt ervoor dat:

  • Je zaak een stijlvolle en herkenbare uitstraling heeft (onderscheidend vermogen)
  • Je klanten graag (terug) komen (extra omzet door de beleving)
  • Je bedienend en serverend personeel geen stap teveel hoeft te zetten (routing/efficiency)
  • Je energiekosten tot een minimum beperkt blijven (energiezuinige oplossingen)
  • Jij je geen zorgen hoeft te maken over de continuïteit van de koelingen (bedrijfszekerheid)

Voor de invulling van de bar is bijna alles mogelijk. De essentie van een representatieve en effectieve barinrichting is het juist positioneren van iedere benodigde functie in de totale baropstelling. Wij kijken daarbij naar zowel de back als de front bar. De zogenaamde back bar is de zijde van de bar die altijd zichtbaar is voor je klant en op vele manieren ingericht kan worden om je dranken aantrekkelijk te presenteren. Wanneer je de dranken optimaal presenteert, bevordert dit jouw drankverkoop. De front bar is de zijde waarvandaan je jouw gasten bedient. Hierin kunnen bijvoorbeeld cocktailbaraccessoires worden geïntegreerd. In de front bar wordt verder de werkvoorraad opgeslagen. Alle benodigdheden die buiten het zicht van de klant moeten worden opgeslagen, bevinden zicht in de front bar.

Gamko heeft een breed scala aan oplossingen waarmee beide barren ingericht kunnen worden. Met onze Flexbar (modulair barsysteem) kunnen we je perfect maatwerk leveren om de gehele bar exact naar jouw wens in te richten met énorm veel mogelijkheden. Daarnaast hebben we ook een zeer breed standaardassortiment met keuze uit flessenkoelingen met (glazen) deuren en lades, wijnkoelers, ijsblokjesmachines, crushers, fustenkoelingen, bierkoelers, glazenvriezers, etc.

Wanneer de front en back bar van alle functies zijn voorzien, kan er onvoldoende ruimte zijn om voor (onvoorziene) piekmomenten de hele voorraad van gekoelde dranken of fusten in de bar op te slaan. Hiervoor heeft Gamko ook een ruim assortiment van voorraadkoelers voor fusten of kratten die in een aangrenzende keuken of berging, een kelder of buiten geplaatst kunnen worden. De voorraadkoelers van Gamko onderscheiden zich onder andere door snelle inkoeltijden waardoor er altijd voorraad klaar staat om direct geserveerd te worden. Ook voor kleine of moeilijk toegankelijke ruimtes heeft Gamko oplossingen die op locatie samengesteld kunnen worden. Indien je de voorraad drankenkoeling wil combineren met overige producten adviseren wij koel- en vriescellen die we ook kunnen leveren en installeren.

Samen met onze partners kunnen we zorgdragen voor een volledig ingerichte bar.

Vraag om advies

Voor iedere situatie een gekoelde oplossing

Bij de keuze van je koelapparatuur kijk je in de eerste plaats waarschijnlijk naar de opslagcapaciteit, zodat je voldoende producten kunt koelen voor directe consumptie. Daarnaast is het voor zeker interessant om goed na te denken hoe je deze capaciteit precies wilt koelen. Ook daar helpt Gamko je graag bij!

Je kent natuurlijk de stekkerklare koeling, van de koelkast die je thuis in je keuken hebt staan, met een ingebouwde compressor (plug and play). Bij één of twee koelingen in je zaak is dat ook daar een prima oplossing.

CO2 installaties van Gamko

We kunnen op verzoek onze apparatuur geschikt maken voor CO2 toepassing. CO2 is momenteel het meest energetische koudemiddel. Voor het Van Der Valk Hotel in Amsterdam Zuidas heeft Gamko een Flexbar gemaakt voor CO2 toepassing.

Heb je meerdere koelingen staan?

Elke stekkerklare koeling heeft zijn eigen compressor die stroom onttrekt uit het net. Bij twee of meer koelingen kan het dan ook interessant zijn om te kijken naar een splitopstelling. Een splitopstelling houdt in dat de compressor niet in de koeling zelf is ingebouwd, maar bijvoorbeeld op het dak of in een kelder geplaatst wordt. Dit heeft als voordeelen dat je meer opslagruimte onder de bar hebt en dat er minder geluid en warmte in je bar of keuken vrijkomt. Daarnaast zorgt de combinatie van meerdere koelingen op één compressor voor een energievoordeel. Hiermee spaar je het milieu én je eigen portemonnee.

Het combineren van koelingen op één splitaggregaat is beperkt tot twee à drie koelingen per aggregaat. Heb je meer koelingen die je wilt aansluiten (bijvoorbeeld ook de koelingen uit je keuken), dan heb je de optie om te kiezen voor meerdere aggregaten. Je kunt echter ook overwegen om een unit met grotere digitaal capaciteitsgeregelde compressoren aan te schaffen. Deze zijn opgebouwd uit meerdere compressoren die bij- en afschakelen op basis van de capaciteit die op dat moment nodig is. Daardoor bespaar je met deze oplossing nog meer energie.

Er zijn voor iedere situatie meerdere koeltechnische mogelijkheden. Ons projectteam adviseert je graag wat het beste bij jouw situatie past.

Groene oplossingen

Energie kost tegenwoordig handenvol geld en gaat waarschijnlijk in de toekomst nog veel meer kosten. Met name het koelen van producten en/of ruimten is een energetisch zware belasting.

Naast onze energiezuinige stekkerklare producten met natuurlijk koudemiddel kun je bij de grotere installaties ook denken aan milieuvriendelijke en energiebesparende oplossingen. Zo kun je bijvoorbeeld (her)gebruik maken van de warmte die vrijkomt bij het koelen (als restproduct) om water te verwarmen. Het samenvoegen van deze twee kan je ook nog eens een aanzienlijke energiebesparing opleveren.

Wanneer je met Gamko werkt, merk je dat Gamko altijd jouw installatie zo energiezuinig mogelijk ontwerpt om je totale gebruikskosten te beperken. Wij adviseren je graag over de meest geschikte oplossing in jouw situatie.

Ons MVO-beleid

Buffetbladen

Je bar is natuurlijk pas afgewerkt als deze netjes en praktisch is ingevuld met RVS werkbladen. De bar moet voorzien zijn van alles wat je nodig hebt. Denk daarbij aan spoelbakken, lekbladen, glazen lekgedeeltes, onderspoelkranen en spoelkruizen. Alle buffetbladen worden uit één stuk roestvrijstaal geperst. Hierdoor zijn ze vrij van naden en vanwege de ronde hoeken ook vrij van plekken waar vuil en bacteriën zich kunnen nestelen, wat natuurlijk essentieel is in de horeca. Het blad is makkelijk schoon te maken en schoon te houden. Bij onze partners kunt u terecht voor een groot assortiment van standaard werkbladen. Ook kunnen zij zorgdragen voor mooie bladen met een specifieke afmeting, uitstraling of andere wens.

Taptechniek

Als horecaondernemer wil je naast het koelen van flessen natuurlijk ook een biertje kunnen tappen. Gamko heeft een breed assortiment fustenkoelingen voor onder de bar en voor gekoelde (voor)opslag buiten de bar. Al dan niet in combinatie met een waterbadkoeler kan Gamko invulling geven aan de gewenste biertechnische oplossing. Om ook daadwerkelijk zorgeloos te tappen, kan een van onze partners de gehele bierinstallatie voor je verzorgen.

Samen met onze partners verzorgen we jouw totale baroplossing van advies en levering tot installatie!

Vraag om advies

Ontwerp samen met onze experts

Wanneer je jouw bar gaat verbouwen of een nieuw pand gaat betrekken, zijn er ontzettend veel zaken waar je rekening mee moet houden. Bij Gamko begrijpen we door onze jarenlange internationale ervaring dat het prettig is als je hierbij in een vroeg stadium gebruik kunt maken van de expertise van professionals.

Gamko’s projectteam ondersteunt je vanaf het prille begin van je project graag met advies op het gebied van de functionele inrichting van de bar en de benodigde koeltechniek. Wij vertalen al je ideeën en wensen naar een perfecte en complete barinrichting, met daarin alle benodigde koelapparatuur. Indien nodig maken we daarbij gebruik van geavanceerde ontwerpprogramma’s zoals RFA.

Bij Gamko kijken we echter niet alleen naar het intekenen van de juiste koelingen voor jouw situatie. We kijken ook of de oplossing technisch verantwoord is en houden rekening met factoren als ergonomie, investeringskosten, milieubelasting, onderhoud en energiebesparing. Ook nemen wij de algehele routing in de bar mee in ons advies. Zo hoeft je personeel straks geen stap te veel te zetten en is er altijd een gekoeld drankje binnen handbereik om direct uit te serveren. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend advies of download de tekeningen om alvast zelf aan de slag te gaan!

Download onze RFA en CAD files
Hoe duurzaam zijn wij?