Café Anvers – Tilburg

Geplaatst op 6 juni | 5 minuten leestijd
Deel dit artikel

Gamko Flexbar: ook voor de perfecte combinatie in warm en koud

De Gamko Flexbar is zo veelzijdig dat hij ook koud én warm kan verenigen. Die oplossing boden we het sfeervolle en geheel vernieuwde Anvers op de Oude Markt in Tilburg. Gamko realiseerde er in september 2014 twee compleet nieuwe baropstellingen. Helemaal passend bij de Antwerpse sfeer en het interieur van de brasserie en het cafédeel.

Anvers bestaat sinds 1995 op deze levendige plek in Tilburg. Het interieur en de menukaart hebben een ‘vette knipoog’ richting onze zuiderburen. De winkelstraten liggen om de hoek, Theaters Tilburg er tegenover. Deze sfeertekening namen we mee in het proces en in de vraag van klant.

Geïsoleerde hot segments

In het cafédeel lieten we in tegenstelling tot de brasserie de ombouw van de oude bar staan. Daarbinnen ontwierpen we samen met Steel Stuff een nieuwe maatwerkoplossing met twee Gamko-fustenkoelingen. De Flexbar installeerden we in beide delen. De klant had een specifieke vraag: Anvers zocht een oplossing om aan de Barista Bar warme én koude dranken uit te serveren. We stelden geïsoleerde hot segments in de Flexbarren voor waarin kopjes tot 40 graden worden verwarmd, perfect voor het uitserveren van heerlijke verse koffies. Natuurlijk bleef het gekoelde deel, zodat beide temperatuurzones volledig in dezelfde barren zijn geïntegreerd.

Meer over het vernieuwde Anvers op www.anvers.nl

Projectfeiten

Opdrachtgevers: Anvers

  • 1x Flexbar Cocktail Station
  • 2x Gamko Fustenkoelingen
  • 14x Flexbar deuren, waarvan 7 glasdeuren en 7 dichte deuren
  • 8x Flexbar ladesegmenten, waarvan 1 hot segment voor de Barista Bar
  • 2x Lades voor afvalbakken
  • Flexbar en fustenkasten draaien op externe machines om warmte en geluid in de bar tegen te verminderen

‘Mooie uitdaging’

Anvers-manager Arjan Visser is een ervaren rot in het horecavak. ‘Ik heb voor hete vuren gestaan, maar deze verbouwing was ook voor ons een mooie uitdaging. In zo’n drie weken is het hele bedrijf vernieuwd. Daarin betrokken we meteen alle leveranciers , dus ook Gamko. In zo’n korte verbouwingsperiode moet alles een geoliede machine zijn en dat is gelukt. De zaak is totaal vernieuwd, maar de oude Anvers sfeer is behouden. Dat horen we terug van onze gasten en dát was precies de bedoeling. Ik ben blij dat ook Gamko daaraan heeft bijgedragen. Wij zijn trots op het nieuwe Anvers.’

Barontwerp door Horeca Development Eindhoven

Ook interesse in maatwerk?

We nemen graag de mogelijkheden met je door!
Geheel vrijblijvend bespreken we wat bij jou past.

Vraag om advies
Hoe duurzaam zijn wij?