Maak je terras klaar voor de lente: 7 tips om je horeca zaak te laten bloeien

Tips | Geplaatst op 21 maart | 5 minuten leestijd
Deel dit artikel

De lente staat voor de deur! De vogels fluiten, de bloemen komen in bloei, en de terrassen stromen langzaam weer vol. Is jouw horecazaak al klaar voor de zonnige maanden die gaan komen? We helpen je graag op weg: met deze 7 terras tips is jouw horecazaak helemaal klaar om alles uit het voorjaar te halen!

1. Creëer een gezellige sfeer

De juiste sfeer zorgt ervoor dat gasten langer op je terras willen blijven zitten. Creëer een gezellige ambiance op je terras met comfortabele zitplaatsen, sfeervolle verlichting en kleed het aan met leuke terras decoratie. Denk daarbij aan planten, bloeiende bloemen of kleurrijke kussens. Gebruik verschillende kleuren en materialen om een unieke uitstraling te creëren.

2. Zorg voor een gevarieerd aanbod

Op het terras van jouw horecazaak wil je voor iedereen iets lekkers serveren. Zorg dus voor een gevarieerd aanbod aan hapjes en drankjes. Naast de klassieke bieren en frisdranken, kun je ook denken aan smoothies, cocktails en alcoholvrije drankjes. Vergeet daarnaast ook de snacks niet! Biedt kleine gerechtjes aan die ideaal zijn om te delen, zoals tapas of fingerfood, maar laat ook zeker het brood met smeersels niet ontbreken.

3. Promoot je terras

Laat je gasten weten dat je terras open is! Promoot je terras via social media, website of flyers. Zet een stoepbord buiten met de specials of gewoon een leuke quote erop. Bedenk een speciale actie, zoals een happy hour of een gratis borrelhapje bij een drankje. Of organiseer een evenement op je terras, bijvoorbeeld een thema-avond, wijn- en bierproeverij of barbecue.

4. Maak gebruik van de zon

De zon is de beste vriend op elk terras. Wat is er nou fijner dan een lekker drankje doen in het zonnetje? Maak daarom optimaal gebruik van de zonnestralen op je terras. Zorg wel dat gasten niet alleen in de zon kunnen zitten, maar ook een plaatsje in de schaduw kunnen kiezen. Plaats hiervoor parasols of schaduwdoeken op strategische plekken. Grenst je terras aan je horecazaak, overweeg dan om zonwering en windschermen te installeren zodat je terras ook beschermd is tegen regen en wind.

5. Biedt extra service

Verras je gasten met een extra service. Denk aan het aanbieden van een dekentje als het nog wat fris is, of een glas water op een warme dag. Stel spelletjes of boeken ter beschikking, zodat gasten zich kunnen vermaken op je terras. Bovendien geeft dit ook een meer huiselijk gevoel. Onze persoonlijke favoriet is de aanwezigheid van deodorant bij het toilet, altijd een aangename verrassing.

6. Live muziekoptredens

Breng je terras tot leven met live muziekoptredens van lokale artiesten. Denk aan akoestische sets, singer-songwriters of kleine bands die passen bij de ontspannen sfeer van een lente-terras. Het toevoegen van muziek creëert een gezellige atmosfeer en trekt meer gasten aan.

7. Voorjaarsschoonmaak

Geef je horeca koelingen een opfrisbeurt van binnen en voer wat preventief onderhoud uit, zoals het schoonmaken van deurrubbers en de condensor. Overweeg een check door een servicemonteur om te zorgen dat je koelingen soepel blijven draaien, vooral tijdens drukke voorjaars- en zomeravonden. Want een koeling die uitvalt wanneer je horecazaak vol staat met gasten, dat is een nachtmerrie voor elke horeca-ondernemer!

Toe aan een preventieve voorjaarscontrole?

Bonustip: Zorg voor een kindvriendelijke omgeving

Maak je terras bij je horecazaak ook aantrekkelijk voor gezinnen met kinderen. Zorg voor kinderstoelen, kleurplaten, spelletjes of een speelhoekje. Verras ouders met een speciale kindermenukaart die verder gaat dan de standaard pannenkoeken en frietjes. Serveer je bijvoorbeeld als lunch een tosti voor volwassenen? Dan is een boterham kaas of chocopasta aanbieden voor de kids een kleine stap en net een wat gezondere optie. 

Met deze terras tips ben je klaar om je horecazaak te laten bloeien in het voorjaar! Ga snel aan de slag en maak van jouw terras een zonnig succes.

Ben je op zoek naar meer inspiratie?

Schrijf je hieronder in voor onze Horeca nieuwsbrief (4x per jaar), of bekijk onze populairste klantcases.

Hoe duurzaam zijn wij?