Stop de storing: tips & tricks

Tips | Geplaatst op 18 augustus | 5 minuten leestijd
Deel dit artikel

Weinig zo vervelend als een storing in je koeling. Je zorgvuldig samengestelde assortiment koude dranken is in één klap onverkoopbaar tot de koelingen weer werken en alle dranken weer op de juiste temperatuur zijn gebracht. Ondernemers en medewerkers kunnen gelukkig het nodige doen om storingen te voorkomen. Check onze vijf tips & tricks. Je kunt ook direct je storing bij ons melden.

1. Houd de condensor schoon

De condensor is de ‘uitlaat’ van je koeling, de plek waar de warmte wordt afgevoerd. Als deze verstopt raakt, raakt de koelmotor snel oververhit. Ondernemers die een onderhoudscontract afsluiten, hebben hier al geen omkijken meer naar. Een kleine investering die een omzetstrop kan voorkomen en de levensduur van de apparatuur verlengt.

 2. Water zorgt voor zand in de motor

Een lekkage door een verstopte afvoer is een kleine oorzaak die al snel grote gevolgen kan hebben: kortsluiting in de koeling met een dure reparatie en gederfde inkomsten als gevolg. Onderhoud de afvoer dus net zo goed als de koeling en voorkom kortsluiting.

3. Wacht niet af

Als je merkt dat de koeling minder presteert, wacht dan niet te lang met het bellen van een monteur. Vaak hoort een monteur achteraf dat de koeling al een paar dagen minder goed functioneerde voor hij er definitief de brui aan gaf. Als een koeling eenmaal uitvalt, zijn de kosten vaak veel hoger dan wanneer een monteur uit voorzorg voor komt rijden. Bij Gamko zijn onze monteurs 24/7 bereikbaar omdat we weten dat een storing in de koeltechniek grote gevolgen kan hebben.

4. Onderhoud voorkomt oponthoud

Een koeling heeft een beetje liefde en zorg nodig om gezond oud te worden. Controleer en reinig eens per maand de volledige koeling en loop alle leidingen en kabels even na op onregelmatigheden.

5. Gezonde spanning

Het klinkt misschien als iets dat jou nooit zal overkomen, maar het gebeurt nog met regelmaat: als je koeling uitvalt, controleer dan even of de stekker er wel in zit of dat de schakelaar wel aanstaat. Onze monteurs komen meerdere malen per jaar voorrijden voor zo’n ‘storing’ die binnen tien seconden verholpen is. Zonde van de omzet en service én van de voorrijdkosten van de monteur!

Continuïteit, betrouwbaarheid en een langere levensduur van je Gamko-koeling? Neem contact met ons op voor een onderhoudscontract. De Gamko-adviseur bij jou in de buurt helpt je graag.

Ook interesse in maatwerk?

We nemen graag de mogelijkheden met je door!
Geheel vrijblijvend bespreken we wat bij jou past.

Vraag om advies
Hoe duurzaam zijn wij?