The Streetfood Club – Breda

Geplaatst op 28 augustus | 5 minuten leestijd
Deel dit artikel

The Streetfood Club opende vorig jaar zijn tweede vestiging. In de verschillende bars gebruiken ze de Maxiglass flessenkoelingen van Gamko. We spraken met Wes Schreutelkamp, een van de eigenaren, over het restaurant en de keuze voor deze horeca koelingen.

The Streetfood Club

The Streetfood Club opende 5 jaar geleden haar deuren voor het eerst in Utrecht en is in juli 2022 uitgebreid naar Breda. De missie was duidelijk: een middenklasse restaurant creëren met een kosmopolitische uitstraling, die gasten het gevoel geeft dat ze zich in steden als New York, Londen of Barcelona bevinden. Waar mensen samenkomen voor een geweldige avond uit, zonder diep in de buidel te hoeven tasten. Het concept, met een levendige sfeer, luide muziek, een Latijns-Amerikaanse en Aziatische keuken en verrassende cocktails, is een groot succes.

De vestiging in Breda zit in het oude Grand Theater. Een prachtig pand met plafonds van 13 meter hoog, Amsterdamse schooltegeltjes, art deco en glas-in-loodramen van meer dan 100 jaar oud. Een gedeelte daarvan hebben de eigenaren in ere gelaten door alleen maar mooi interieur en planten neer te zetten. Andere gedeelten zijn compleet vernieuwd en verbouwd naar een soort tropische jungle.

Opvallende inrichting

Compagnon Sippien Baarsma heeft het interieurontwerp van het restaurant voor haar rekening genomen. Wes is zelf verantwoordelijk geweest voor het creëren van het concept met betrekking tot het eten en drinken en de tone of voice. Zo ook voor de unieke cocktailkaart die bedacht is rond het thema ‘Around the World in 80 Days’. Een opvallende en recente toevoeging aan het pand is een enorme luchtballon, die door het dak lijkt te zweven en als cocktailbar fungeert. Wat het nog specialer maakt, is dat deze eyecatcher pas in 2022 is bedacht. “Dat is het leuke als je alles zelf bouwt, dan kun je dat soort beslissingen nog een maand van tevoren nemen.” Dit toont de flexibiliteit en creativiteit van het team van The Streetfood Club.

Verschillende ruimtes en bars

In het restaurant in Breda zijn verschillende ruimtes gecreëerd, waaronder een sfeervol terras, een ruimte met pauwen en een private dining ruimte. Elk van deze ruimtes heeft een unieke stijl en uitstraling, waar gasten kunnen genieten van heerlijk eten en drinken. Om alle gasten in de diverse ruimtes snel te kunnen bedienen, zijn er drie bars geplaatst.

De bars zijn onderverdeeld in twee soorten: een Amerikaanse bar en een overhellende bar. De Amerikaanse bar heeft een iets lagere hoogte, wat de beschikbare ruimte voor koelingen beperkt. Daarom was de belangrijkste wens van The Streetfood Club voor de flessenkoelingen dat ze zo min mogelijk ruimte in beslag nemen, terwijl ze toch een maximale opslagcapaciteit bieden. Wes legt uit: “De keuze voor de Gamko Maxiglass koeling was dan ook snel gemaakt, omdat daar de koelmotor niet aan de zijkant zit, maar aan de onderkant, waardoor de koelingen minder ruimte innemen.”

Samenwerking met Tapkoel en Gamko

Voor de flessenkoelingen heeft The Streetfood Club samengewerkt met Tapkoel, een leverancier waarmee ze al een goede relatie hadden door een eerdere samenwerking voor hun andere bedrijf ‘The Dutch Cocktail Club’. Tapkoel is leverancier en dealer van de hoogwaardige Gamko flessenkoelingen.

Het feit dat Gamko koelingen een duurzame en betrouwbare investering zijn, blijkt duidelijk uit wat Wes vertelt: “Sinds ik me kan herinneren dat ik restaurants bouw, al zo’n 12 jaar, werk ik altijd met Gamko, nooit met iets anders.” Deze voorkeur voor Gamko koelingen gaat terug naar zijn vader, die ook altijd met Gamko werkte. Het illustreert hoe dit vertrouwen in de kwaliteit van Gamko koelingen van generatie op generatie wordt doorgegeven.

Maxiglass koelingen met glazen deuren

Het design van de Gamko Maxglass koeling met glazen deuren en dimbare verlichting, stelt gasten in staat om het grote assortiment achter de deurtjes te zien. Daarnaast zijn glazen deuren een extra stimulans voor de barmedewerkers om netjes te werken en de flesjes mooi te sorteren. Ook vindt Wes de in hoogte verstelbare plateaus, die Gamko in de flessenkoeling gebruikt, een voordeel. “Met plateaus staan de flessen stabieler. Flesjes worden namelijk steeds lichter en kleiner en vallen op roosters altijd om waardoor dan je hele koeling omligt.” Bovendien zijn plateaus eenvoudiger schoon te maken dan draadstalen roosters.

Hoe duurzaam zijn wij?