Globe Streetfood – Warmenhuizen

Geplaatst op 20 juni | 5 minuten leestijd
Deel dit artikel

Op 8 maart 2023 zijn de deuren van het gloednieuwe Globe Streetfood restaurant in Warmenhuizen geopend. Lars de Bois, Muus Rietveld en Maike Zijp, die al zeven jaar restaurant Stiel in Schagen beheren, zijn de drijvende kracht achter de nieuwe hotspot. Globe Streetfood zit in een oude herberg (1579) en doordat het aangebouwde pand erbij betrokken is, heeft het een zaal die ook los te verhuren en bedienen is.

Een plek voor iedereen

Veel inwoners hebben samengewerkt om in het dorp Warmenhuizen een gezellige locatie waar je kunt eten en drinken te behouden. Dat Globe Streetfood niet zomaar een restaurant is, maar een plek voor iedereen blijkt wel uit het weekendprogramma. Cocktails op de vrijmibo voor twintigers en dertigers, een dj op zaterdagavond vanaf tien uur en entertainment voor kinderen op zondagmiddag.

Streetfood van over de hele wereld in Warmenhuizen

Globe Streetfood is een urban style streetfood bar en restaurant. Een plek waar je kunt genieten van kleine gerechten van over de hele wereld. Via het menu reis je de hele wereld over in één avond, van Engeland tot Spanje en van Israël tot Indonesië. Denk daarbij aan streetfood gerechten zoals taco’s, dim sum, ceviche, vlees van de asado grill en pizza’s uit een houtgestookte oven. Ook in het interieur komen wereldwijde elementen terug, van houten maskers tot geschilderde exotische dieren en een hal vol graffiti.

Shared dining

Het restaurant hanteert het opkomende concept ‘shared dining’. Deze trend houdt in dat er meerdere gerechten op tafel gezet worden, in het geval van Globe Streetfood zijn dit wereldse gerechtjes. Met shared dining deel je de gerechten met al je tafelgenoten. Het heeft iets weg van tapas, maar nu krijg je niet per persoon één bord, maar staan er meerdere borden met verschillende gerechten op tafel. Gezellig en sociaal eten!

Op zoek naar koelingen

Voor het nieuwe restaurant gingen de uitbaters op zoek naar horeca koelingen. Aan de voorkant wilden ze andere koelingen dan aan de achterkant van de bar. Daarbij zochten ze koelingen met zowel deuren van glas als met dichte lades. Natuurlijk waren de juiste inbouwmaten en opslagcapaciteit daarbij ook erg belangrijk. “Dit hebben we gevonden bij Gamko, een merk dat al jarenlang bekend is. Eigenlijk vonden we hier alles, helemaal afgestemd op onze wensen,” vertelt Lars. Bij Restaurant Stiel zijn de koelingen van een ander merk. “Ook hier hadden we een offerte opgevraagd, maar de prijs-kwaliteit van Gamko was op dit moment veel beter.”

Flessenkoeling met deuren en lades

De flessenkoelingen met glazen deuren dragen bij aan de merkpresentatie van zowel Coca-Cola als de bieren van Brouwerij ’t IJ. Naast de koeling met glasdeuren is er bij Globe Streetfood gekozen voor een flessenkoeling met lades voor de frisdrank en de wijn. Deze dichte Gamko koelingen staan juist aan de voorkant, puur voor het gemak. Daar is ook het uitgiftepunt en met een vrij grote zaak is dit het meest praktisch om een zo hoog mogelijke efficiëntie bij het uitserveren te creëren. Er staat ook een Gamko ladekoeling naast de cocktail unit waar de drank voor de cocktails in staat.

Glazenvriezer

Naast flessenkoelingen staan er ook twee glazenvriezers achter de bar. Een glazenvriezer zorgt binnen enkele minuten voor gekoelde drinkglazen. Een ideale manier om drankjes gekoeld te serveren zonder dat ze waterig worden door bijvoorbeeld ijsklontjes. Maar bij Globe Streetfood worden ze ook gebruikt voor sommige sterke dranken en likeuren die op een ijskoude temperatuur geserveerd worden, zoals Limoncello.

Koelingen voor de perfecte barervaring

Naast de juiste maten en voldoende opslagcapaciteit vinden we dat de koelingen ook overzichtelijk moeten zijn. Bovendien moeten ze makkelijk schoon te maken zijn. “We hebben de flessenkoelingen nu een kleine maand in gebruik en eigenlijk bevallen ze heel goed.” De installatie van de Gamko koelingen heeft Lars met zijn team zelf gedaan. “Het zijn allemaal stekkerklare koelingen en we hadden alles op tekening staan dus het was goed voorbereid.”

EIA-subsidie op Gamko apparatuur

Wat Lars bovendien mooi meegenomen vindt, is de EIA-subsidie waar je gebruik van kunt maken als je een Gamko koeling aanschaft. “Ik heb er zelf nog geen gebruik van gemaakt, dat moet ik nog invullen. Ik zag het pas nadat we voor Gamko hadden gekozen, maar het is mooi meegenomen!”

Bijna alle Gamko flessenkoelingen hebben een energielabel A t/m D en komen in aanmerking voor de EIA-regeling. En daarnaast zijn de nieuwste koelingen uiterst energie-efficiënt, waardoor je ook nog eens maandelijks op je energiekosten bespaart.

Hoe duurzaam zijn wij?