Freddy’s Gastrobar – Leiden

Geplaatst op 23 maart | 3 minuten leestijd
Deel dit artikel

Freddy’s Gastrobar zit tegenover het Centraal Station in Leiden onder het hoofdkantoor van Heineken. Het café restaurant heeft een eclectische mix van ouderwetse gezelligheid waar je geniet van kleine gastrobites en unieke bieren uit de eigen microbrouwerij. Voor deze nieuwe zaak heeft de Rebel Horeca Groep wederom gekozen voor de kwaliteit en betrouwbaarheid van Gamko koelingen.

Het café restaurant opende in januari 2022 haar deuren en is net even iets anders dan anders in Leiden. Een wat chiquere zaak met een fijne, ontspannen sfeer, waar het altijd tijd is voor culinaire hoogstandjes en bijzondere bieren. Bij het opzetten van de zaak is er samengewerkt met een architect van Heineken. Door de zaak heen verandert de sfeer, van stoer bij de bar naar wat luxere stoelen met een houten tafel tot aan roze marmeren tafeltjes. Het is maar net waar je zin in hebt en je prettig voelt.

Gamko horeca koelingen

Voor de nieuwe gastrobar kunnen horeca koelingen niet ontbreken. Marc Vink, directeur Food & Beverage bij de Rebel Horeca Groep, zit al ruim 30 jaar in het vak en is bekend met Gamko. Enkele wensen waar een horeca koeling aan moet voldoen zijn volgens Marc: gebruiksgemak, opslagcapaciteit en energiezuinigheid. “Ook betrouwbaarheid en kwaliteit vind ik belangrijk. Dat zit bij Gamko wel goed!”

Er zijn meerdere zaken binnen de groep waar Gamko horeca koelingen gebruikt worden. De reden om ook voor deze nieuwe zaak weer voor Gamko koelingen te kiezen is volgens Marc eenvoudig: “Als je bekend bent en je bent tevreden dan hoef je niet op zoek te gaan naar een andere fabrikant.”

Flessenkoelingen met dichte en glasdeuren

Bij de keuze voor de Maxiglass flessenkoeling met glasdeuren speelt vooral het visuele aspect een rol. Deze koelingen zijn in de achterwand geplaatst zodat het assortiment gekoelde drankjes goed zichtbaar is en ook op een mooie manier gepresenteerd wordt aan de klanten. Om te zorgen dat de koelingen mee kunnen gaan in het geheel is bewust gekozen voor dimbare LED-verlichting.

Voor onder de bar, aan de voorzijde, is juist gekozen voor de GM-line flessenkoelingen met dichte deuren. “Een pak melk is niet heel bijzonder en hoeft niet zo visueel te zijn, maar moet wel in de koeling”, aldus Marc Vink.

Microbrouwerij

Heel toepasselijk voor de locatie onder het hoofdkantoor van Heineken, is de eigen microbrouwerij. Hier maak je kennis met het proces van bier maken en kun je de indrukwekkende installaties bewonderen. In de brouwerij wordt een selectie van de bieren gebrouwen met geheime recepten van Freddy Heineken zelf. De bierkoeler van Gamko zorgt dat het bier snel op de juiste temperatuur is, zonder dat het vooraf gekoeld hoeft te worden. Dankzij de bierkoeler behoudt het bier de perfecte temperatuur en kan het worden geserveerd met de beste smaakbeleving!

Optimaal gebruik van de ruimte

De architect heeft de bar en de indeling gemaakt en daarbij ook een Flexbar ingetekend. Hiervoor is gekozen door de flexibiliteit. Doordat de Flexbar uit verschillende losse segmenten bestaat is het makkelijk in elke ruimte passend te krijgen. “Zo kon optimaal gebruik worden gemaakt van de ruimte. We hebben nu voldoende opbergruimte.”

Tevreden

Gamko is meegenomen in het hele bouwproces. Hierdoor konden de horeca koelingen geïnstalleerd worden tijdens de bouwperiode en was er geen overlast of iets dergelijks. Na de ingebruikname van de koelingen is er een kleine storing geweest, maar ook die werd snel opgelost. Verder zijn er helemaal geen bijzonderheden geweest.

“We zijn dan ook erg tevreden, alles ziet er netjes en mooi uit en werkt naar behoren.”

Hoe duurzaam zijn wij?