Grandcafé Markt 14 – Valkenswaard

Geplaatst op 28 juli | 5 minuten leestijd
Deel dit artikel

Het centrum van Valkenswaard, waaronder de markt, wordt al geruime tijd door de gemeente vernieuwd. Voor Grandcafé Markt 14 betekende dit een nog groter terras voor de zaak. Om al die klanten te kunnen blijven voorzien van een gekoeld drankje wilde eigenaar Mathijs Keeman in het Grandcafé een grotere bar creëren. Na een hele verbouwing heeft hij nu dankzij de koelingen van Gamko voldoende koelcapaciteit en is helemaal klaar voor de zomer!

Nieuwe inrichting

Begin 2022 begon de grote verbouwing. De hele zaak werd gestript en is opnieuw ingericht. Hiervoor namen ze een binnenhuisarchitect in de hand die ook de nieuwe bar mogelijkheden heeft ingetekend. “Meer koelruimte was een ding waar we elke keer tegenaan liepen.” vertelt eigenaar Mathijs Keeman. Met het grotere terras erbij moest er wat gebeuren. “Nu hebben we een tweede bar waar mensen ook aan kunnen eten en borrelen zodat we nog meer koelruimte konden krijgen.”

Wand met verlicht logo Markt 14

Modern en hip, maar tegelijk warm en huiselijk

Mensen komen voor de sfeer naar Grandcafé Markt 14. Ze kunnen er terecht voor een bakje koffie met gebak, een lunch, borrel of diner. Maar ook is er de mogelijkheid om ‘s avonds nog tot middernacht cocktails te drinken. De nieuwe inrichting is hip en modern, maar straalt tegelijkertijd warmte en gezelligheid uit, waardoor jong en oud zich er thuis voelen. Het is een prachtige en sfeervolle plek geworden om te genieten van een hapje en een drankje.

Ronde Flexbar

Van horen en zien was Mathijs al bekend met Gamko en nam via de website contact met ons op. In het nieuwe ontwerp stond al vast dat er een ronde bar zou komen. “Daarbinnen wilden we zoveel mogelijk koelruimte plaatsen en dat is precies de reden dat we voor de flexbar hebben gekozen omdat die in het rond geplaatst kan worden.”

Een ronde Flexbar opstelling kan worden gebouwd dankzij speciale op maat gemaakte hoekstukken, die koude lucht doorlaten. Hierdoor sluit het perfect aan op elke gekozen baropstelling.

Bekijk de Flexbar

De juiste samenstelling voor iedere locatie

Na het contact is een vertegenwoordiger van Gamko op locatie gekomen, heeft hij de tekeningen bekeken en wat dingen laten zien. “Daarbij heb ik al mijn wensen uitgesproken en heeft Gamko gekeken naar wat mogelijk was in de ruimte die er is en zijn we tot de huidige opstelling gekomen.” Gamko kijkt niet alleen of de oplossing technisch correct is, maar denkt ook mee over routing, milieu, onderhoud en energiebesparing.

Levering en installatie

De eigen monteurs van Gamko hebben de koelingen geïnstalleerd. De grootste uitdaging daarbij was om de op maat gemaakte koelingen in de ronde bar te draaien. Daarom zijn van meet af aan alle onderdelen meegenomen in de planning en is pas met de afwerking begonnen na plaatsing van de koelingen. Zo is eerst de vlonder gelegd en de bar ombouw gemaakt, maar het blad bijvoorbeeld nog niet. Hierdoor was de Flexbar makkelijker te plaatsen.

Flexbar met 3 dichte lades

Kleine aanpassing

“We werken nu met de lades van Gamko en dat is wel heel functioneel. Er moet alleen nog één aanpassing gedaan worden. De gekozen koelingen hebben nu drie kleinere lades voor frisdrankflesjes, maar dit willen we toch graag aangepast hebben naar twee lades waarin ook grote wijnflessen rechtop in kunnen staan. Dit komt Gamko nog ombouwen.”

Flexbar met glazen deuren

In de achterwand van de bar staat ook een Flexbar opstelling. Hiermee wordt het brede assortiment drankjes op een mooie manier aan de gasten gepresenteerd. Deze koeling bestaat uit 6 glazen deuren met LED verlichting en 2 koelmotoren. Deze losse segmenten uit het modulaire barsysteem worden op locatie door de Gamko monteurs in een handomdraai aan elkaar gekoppeld.

Meer over het modulaire barsysteem

Kwalitatieve en efficiënte barinrichting

Naast de flessenkoelingen werken ook de geleverde glazenvriezers en fustenkoeling helemaal naar wens. Dit maakt de baruitrusting van het Grandcafé helemaal compleet. En over de kwaliteit is Mathijs ook duidelijk: “De koelingen zijn top en van degelijk en hoogwaardig materiaal. Het wordt intensief gebruikt, maar ik heb niet het gevoel dat het na een paar jaar al kapot is of slijtage toont”.

Geïnteresseerd in wat Gamko kan betekenen voor de barindeling van jouw (nieuwe) zaak? Neem contact op en maak vrijblijvend een afspraak met een adviseur bij jou in de buurt.

Hoe duurzaam zijn wij?