Kop van de Haven – IJmuiden

Geplaatst op 12 oktober | 5 minuten leestijd
Deel dit artikel

De zee tegemoet

In en rond Visrestaurant Kop van de Haven in IJmuiden ademt alles de kust en de zee. Je ziet het in het menu, in het concept en de inrichting van het vernieuwde restaurant. En natuurlijk merk je het in de graag geziene buren: de ferry’s naar Newcastle die dagelijks aanmeren en weer vertrekken.

Rick Koelemeij van Kop van de Haven is een enthousiast man: ‘Dit blijft een drukke locatie waar de verschillende visseizoenen ons tempo bepalen. En het is een unieke plek waar je de zee in alles voelt en ruikt. De pier en de terminal van de veerhaven maken het geheel af. Ik vind het hier erg mooi.’

Van viskraam naar modern visrestaurant

‘Het restaurant bestaat sinds 1985 en is gebouwd op een oude bunker van de Stelling van Amsterdam. Voor 1985 stond er heel lang een viskraam op deze plek. Wij hebben het restaurant in 2008 overgenomen en vonden het tijd voor een makeover. De uitdaging was om zo’n verbouwing te regelen zonder dat we moesten sluiten. Dichtgaan is geen optie voor ons. De aannemers en Gamko als leverancier en installateur van de koelingen snapten dat volkomen en maakten samen met ons een haalbare planning. In stappen is het restaurant aangepast. We zijn nu van de oude ronde bar af. De nieuwe bar heeft een receptiedeel bij binnenkomst. Hier kunnen gasten ook afrekenen. De uitgifte van warme en koude dranken gebeurt bij een ander bardeel. Dat verloopt dus allemaal gescheiden en zorgt voor duidelijkheid voor onze gasten. De bar heeft een mooie flessenunit waar cocktails gemaakt kunnen. Verder is er een flexbar unit met aan beide kanten glas, zodat bezoekers een goed beeld krijgen van het aanbod.’

Hollandse Nieuwe

‘We wilden graag het vernieuwde restaurant inwijden bij de komst van de Hollandse Nieuwe op 15 juni. Daar hebben we samen met alle leveranciers zoals Gamko de planning op ingericht. De installatie van de nieuwe koelingen verliep ook soepel. We hebben de motoren van de koelingen op het dak laten plaatsen om te veel warmte binnen te voorkomen. De motoren zijn speciaal gecoat. De zilte lucht tast het materiaal anders aan. Het was mooi dat onze planning helemaal uitkwam. We konden onze gasten tijdens de officiële ingebruikname op 15 juni een bijzonder goede Hollandse Nieuwe aanbieden!’

‘De installateurs van Gamko dachten prima mee om onze strakke planning te halen’

Meer weten over Kop van de Haven? Kijk op www.kopvandehaven.nl

Meer weten over Horecatechniek Nederland? Kijk op www.horecatechnieknederland.nl

Projectfeiten

Aangesloten op een externe machine

Stekkerklaar

Kom in contact!
Wouter van der Steen
wouter.vandersteen@foster-gamko.com+31 6 11 950 463

Ook interesse in maatwerk?

We nemen graag de mogelijkheden met je door!
Geheel vrijblijvend bespreken we wat bij jou past.

Vraag om advies

Gerelateerde producten

Hoe duurzaam zijn wij?