Benelux Wine Co. – Amsterdam

Geplaatst op 8 september
Deel dit artikel

Ergens in de zijstraatjes van Amsterdam zit een klein authentiek zaakje verstopt. De planken staan hier vol met lokale wijnen om te proeven en om te kopen. En we weten allemaal dat een glas wijn het beste smaakt als deze op de juiste temperatuur wordt geserveerd. Daarom hebben de eigenaren de hulp ingeschakeld van Gamko voor de perfecte koeling.

De visie van Benelux Wine Co

Benelux Wine Co is een wijnwinkel en proeflokaal met een bewuste visie: Think globally, drink locally. Daarom verkopen zij alleen wijnen (en de naam geeft het al weg) geproduceerd binnen de Benelux. AJ en Malory, de eigenaren van Benelux Wine Co, rijden met hun eigen busje eens in de paar weken langs verschillende wijngaarden om hun voorraad weer aan te vullen. Met de wijngaarden op niet meer dan 4 uur van Amsterdam zijn alle wijnen die zij aanbieden van lokale bodem.

Wijnkenners en wijndrinkers drinken normaliter voornamelijk uit zuidelijke landen. Zelfs de schappen in de supermarkt staan vol met wijnen van Spaanse, Italiaanse, Zuid-Afrikaanse en Nieuw-Zeelandse bodem. En om die flessen deze kant op te krijgen tasten we het milieu aan. AJ en Malory besloten dat het daarom tijd is om de Benelux kennis te laten maken met wijnen uit onze eigen streken. En hoe overtuig je mensen beter dan ze het simpelweg te laten proeven!

De juiste sfeer voor het perfecte glas wijn

De winkel en het proeflokaal heeft zijn deuren geopend begin december 2020. Maar voordat het zover was, is ervoor gezorgd dat de zaak een echte klassieke sfeer kreeg. Samen met de designers van Ninetynine Design hebben zij het pand het karakter gegeven dat ze willen uitstralen. Veel van de wijnen die verkocht worden bij Benelux Wine Co zijn onder andere de Rieslingwijnen, de Pinot Blanc en de Gewürztraminer. Wat deze wijnen met elkaar gemeen hebben is dat ze allemaal in zeer hoge en smalle flessen zitten. Deze flessen zijn hoger dan de gemiddelde flessen formaten waardoor standaard koelingen en klimaatkasten te laag zijn. Ninetynine Design heeft AJ en Malory gewezen op de kwaliteiten van Gamko.

Zekerheid in een drukke periode

Het ontwerpen en realiseren van een winkel is een lang proces. Lange levertijden en het komen en gaan van installatiemonteurs. Gamko was een frisse wind in deze tijd voor AJ en Malory. Vanaf het eerste telefoontje zijn de twee uitzonderlijk goed begeleid in de zoektocht naar een koeling. Gepaard met de snelle levertijden en een koeling die voldoet aan al hun eisen, hebben de twee niet anders dan lof voor het Gamko Team.

Het team van Gamko is meteen aan de slag gegaan met de vraag van AJ en Malory.

  • Een koeling waar meerdere hoge en smalle flessen naast elkaar staan.
  • Een koeling met rustig licht dat handmatig is aan te passen.
  • Een koeling die veel open en dicht gaat zonder te veel koude lucht te verliezen.
  • En bovenal, een koeling die zuinig is in gebruik en energie bespaart.

Door de snelle schakeling van Gamko stond er binnen no-time een prachtige Maxiglass koeling bij Benelux Wine Co die aan al deze punten voldoet. En dat niet alleen. De koelingen van Gamko worden gemaakt in Nederland, en dit sluit helemaal aan bij de filosofie van AJ en Malory. Think globally, Cool locally.

De Maxiglass past op elke plek

De Maxiglass van Gamko staat natuurlijk al bekend als de etalage in iedere bar. Maar Benelux Wine bewijst dat de koeling net zo goed tot zijn recht komt in een winkel als achter een bar. De flessen worden niet alleen gekoeld, ze verkopen zichzelf doordat ze niet aan het zicht ontnomen worden. Dit in tegenstelling tot bij een klimaatkast of koelkast, waarbij de flessen vaak moeten liggen én de deur geen raam heeft.

Gamko gaat verder dan de horeca

Het opvallende aan deze samenwerking is dat Gamko niet alleen koelingen maakt die geschikt zijn voor in de horeca en achter de bar. De energiebesparende koelingen zijn qua design divers en kunnen op vele manieren geplaatst worden. Deze Maxiglass is een toevoeging voor het proeflokaal die geen ruimte inneemt ten koste van de producten. Een echte eyecatcher zonder dat het afdoet aan de sfeer die de winkel uitstraalt.

Een koeling voor iedereen

De koelingen van Gamko hebben een grote opslagcapaciteit. Dit heeft er, samen met de prettige samenwerking, voor gezorgd dat het koppel ondertussen ook een tweede koeling heeft aangeschaft waarmee extra voorraad gekoeld wordt voor drukke momenten. “De korte levertijden zijn absoluut een pluspunt van Gamko en het was een verademing tegenover de levertijden van andere spullen voor de verbouwing.” AJ, mede-eigenaar Benelux Wine Co.

Heb jij een onderneming die ook kan profiteren van een koeling? Het Gamko Team helpt je graag bij het vinden van een koeling die aansluit bij al jouw wensen!

Think globally, Cool locally

Kom in contact met een van onze specialisten!
verkoop@foster-gamko.com +31 76 5087 500

Welke koeling past bij jou?

Wij helpen je graag bij deze keuze door middel van de Keuzehulp.
Met deze snelle en gemakkelijke tool weet je meteen welke koeling het beste aansluit bij jouw wensen!

Gebruik de Keuzehulp
Hoe duurzaam zijn wij?