Pllek – Amsterdam

Geplaatst op 11 december | 5 minuten leestijd
Deel dit artikel

Pllek is een trendy restaurant op de kop van de NDSM werf aan het IJ in Amsterdam-Noord. Gelegen aan het water met een terras op het strand is Pllek een inspirerende locatie. Pllek kocht een nieuwe Gamko koeling tijdens de cashback actie ter ere van het 65 jarig jubileum en won daarmee ook de gepersonaliseerde flessenkoeling. We spraken hierover met Sam van Kempen, restaurant manager bij Pllek.

Restaurant Pllek

Het is niet alleen de locatie, die Pllek zo bijzonder maakt. Het restaurant zelf is namelijk opgebouwd uit zeecontainers met een grote glazen pui. Naast het restaurant is de ruime zaal een perfecte locatie voor een vergadering of conferentie, maar ook voor bruiloften of concerten. In de keuken werken ze veel met lokale producten en groente speelt de hoofdrol op de menukaart. Hier kun je genieten van gezond eten zonder dat je zorgen hoeft te maken waar het vandaan komt. Pllek is toegankelijk voor iedereen. Mensen van diverse achtergronden en leeftijdsgroepen komen hier op drukke dagen samen. Van jonge gezinnen, senioren tot vriendengroepen.

Jubileum actie

Om het 65-jarig jubileum te vieren, lanceerde Gamko een speciale actie. Bij aankoop van een nieuwe Gamko koeling in september ontving men €250 cashback en maakte men kans op een gepersonaliseerde flessenkoeling. Bij Pllek was er al een tijdje een kapotte koelkast, maar deze hadden ze nog niet vervangen. Sam legt uit: “We hadden deze ook niet heel hard nodig.” Via hun partner Van Duijnen Horeca hoorden ze van deze actie van Gamko en besloten ze dat het tijd was om een nieuwe koelkast aan te schaffen. “Dit was een goed moment om toch die koeling te vervangen, met de cashback was het een mooie deal.”


“De koelingen van Gamko zijn robuust. Ze kunnen tegen een stootje, dat is wel nodig hier met 60 man in de bediening. De deurtjes kunnen dicht gedaan worden zonder je zorgen te hoeven maken of hij wel sluit.” 

Gepersonaliseerde flessenkoeling

Naast de €250 cashback won restaurant Pllek ook de gepersonaliseerde Gamko koeling. Sam vertelt: “Superleuk dat we gewonnen hebben. We hadden wel niet direct nog een koeling nodig, maar we zijn een grote zaak en kunnen altijd wel ergens een flessenkoeling kwijt.” De gepersonaliseerde koeling krijgt een plek in de evenementenruimte. Op de koeling staat het logo cq. beeldmerk van restaurant Pllek. Een graffiti gezicht dat door een kunstenares is gemaakt. Het beeld zichtbaar in de gang als je naar binnen loopt, maar komt bijvoorbeeld ook terug op de vlaggen en glazen. “Het is een tof beeld, dus hij krijgt een prominente plek achter de bar in de evenementenruimte zodat we ook hier het beeldmerk terug kunnen laten komen.”

GM-lijn: robuuste koelingen

De nieuw gekochte Gamko koeling is de GM3/22, een 2-deurs koeling met dichte deuren. Koelingen van de GM-lijn worden vaak onder de voorbar geplaatst. Ook bij Pllek staat hij in de voorbar waar het zorgt voor een efficiënte opslagcapaciteit. Omdat de koeling zich buiten het zicht van de klanten bevindt, zijn gesloten deuren voldoende, en er is genoeg ruimte beschikbaar voor het gebruik van deuren.

“De koelingen van Gamko zijn robuust. Ze kunnen tegen een stootje, dat is wel nodig hier met 60 man in de bediening. De deurtjes kunnen dicht gedaan worden zonder je zorgen te hoeven maken of hij wel sluit.” Daarnaast vindt Sam de koelingen makkelijk in onderhoud en niet ingewikkeld. “Het stoffilter is eenvoudig schoon te stofzuigen.”

Vertrouwen in bekende kwaliteit

Bij Pllek staan meerdere koelingen van Gamko. Sam legt hun keuze om weer voor Gamko te kiezen uit: “Als je iets nieuws zoekt, kijk je sneller naar wat je kent. Als je een merk al kent en ook in bezit hebt, waarvan je weet dat het werkt, dan kies je daarvoor.“ Lachend voegt hij toe: “Gamko heeft nu zeker een streepje voor gekregen.”

Duurzaamheid

Zowel Pllek als Gamko zetten zich in voor duurzaamheid. Pllek, als groen restaurant, en Gamko met energiezuinige koelingen. Sam benadrukt het belang van duurzaamheid: “Het is een stukje verantwoordelijkheid dat je met elkaar draagt. Gamko’s energiezuinige koelingen sluiten naadloos aan bij deze duurzame visie; het is economisch beter voor de gebruiker, maar ook voor het milieu.”

Hoe duurzaam zijn wij?