De Kompaen – Roosendaal

Geplaatst op 24 oktober | 5 minuten leestijd
Deel dit artikel

Café De Kompaen in Roosendaal is ontstaan uit een verbouwing van de oude sigarenzaak Coppens en broodjeszaak De Smalle Pijp. Hier stap je binnen in de geschiedenis van Roosendaal. Voor de grote eiland bar in de horecazaak is de nieuwste Flexbar koeling geïnstalleerd. We spraken met eigenaar Jean Pierre Kolthoff over de samenwerking met Gamko en de nieuwe koelingen.

De Kompaen

Proeflokaal De Kompaen, gevestigd in Roosendaal, is de nieuwste horecazaak van horecaondernemer Jean Pierre Kolthoff, naast Bij Moeders en Club Verzo. Als geboren en getogen Roosendaler heeft hij geprobeerd om de geschiedenis van Roosendaal levend te houden. Door het hele pand zijn herinneringen verwerkt aan de Roosendaalse industrie, van pakweg honderd jaar geleden tot ergens in de jaren negentig. Je kunt hier genieten van een drankje omringd door historische artefacten, zoals een oud destilleerapparaat van De Wenneker distilleerderij en rolplanken uit de KaVeeWee-sigarenfabriek, terwijl op tv de Ronde van Roosendaal uit 1937 te zien is.

Samenwerking van meer dan 30 jaar

Jean Pierre werkt al meer dan 30 jaar samen met Gamko en is ook vooral voor deze nieuwe zaak weer zeer tevreden over de samenwerking. In een vroeg stadium heeft hij contact opgenomen met de accountmanager van Gamko. Na zijn bezoek en het delen van de plannen, werd er aan de hand van de tekeningen een ontwerp gemaakt. “Dit ontwerp hebben we samen in de praktijk bekeken om te zien of het allemaal past. Dit gaf ons de gelegenheid om nog enkele aanpassingen door te voeren, voordat we tot een definitieve opstelling kwamen. Op papier kun je alles tekenen, maar het gaat ook over routings, vooral als je met meerdere mensen achter de bar werkt, dan moet je ook zorgen dat je genoeg loopruimte hebt.”

“We zijn erg tevreden over het resultaat van de bar en ik zou het ook iedereen aanraden om met Gamko in zee te gaan. Gamko staat bekend om hun innovatieve aanpak, op het gebied van de nieuwste koelingen en verlichting, evenals hun focus op energie-efficiëntie, wat tegenwoordig van groot belang is.”

Flexbar: verlichting op een nieuw niveau

Bij De Kompaen is het nieuwste model Flexbar geplaatst, dat verkrijgbaar is met glazen lades en RGBW verlichting in diverse kleuren. “Verlichting in koelingen is niet nieuw, maar wat dit onderscheidt, is dat de verlichting zich aan de voorkant van de lade bevindt en naar voren meegaat. Hierdoor is de inhoud altijd verlicht en goed zichtbaar, zelfs wanneer de lade wordt geopend,” merkt Jean Pierre op.

De flexibiliteit van de verlichting stelt Jean Pierre in staat om de sfeer aan te passen aan verschillende gelegenheden: “Hoewel we in De Kompaen hebben gekozen voor warm, geel licht passend bij de oude industriële setting, kunnen we de verlichting aanpassen naar elke gewenste kleur en stijl, afhankelijk van het evenement of het thema van de zaak, bijvoorbeeld met carnaval.”

Een slimme mix van deurtjes en lades

De grote bar bestaat uit een combinatie van flessenkoelingen met deurtjes en lades. “In de praktijk werken sommige koelingen beter met deurtjes. Zo hebben we in het werkeiland een zogeheten doorgeefbar, met deuren die aan beide kanten open kunnen en van beide kanten bij te vullen en door te schuiven zijn. Dat werkt met lades niet.”

Nederlandse degelijke kwaliteit

Jean Pierre waardeert de kwaliteit en duurzaamheid van Gamko-koelingen: “Ik heb voor Gamko gekozen, omdat het een Nederlands fabricaat is, wat ik heel belangrijk vind. Dit zorgt voor korte lijnen met de fabrikant en de service onderhoudsdienst. Ik ben geen voorstander van frequente leverancierswissels; als ik tevreden ben, ben ik tevreden en ga ik niet naar een ander toe. Gamko biedt hoogwaardige koelingen van Nederlandse degelijke kwaliteit die jarenlang meegaan.”

Het belang van service

Jean Pierre benadrukt het belang van professionele service door de leverancier: “Net als bij een auto is het normaal dat je dat bij de leverancier doet. Anders moet je weer iemand vragen die er minder verstand van heeft en kost het einde van de rit nog twee keer zoveel. Of ze hebben niet de juiste onderdelen of koelvloeistof, dat is ook niet onbelangrijk.”

Innovatieve Gamko koelingen: efficiënt en milieubewust

Gamko streeft continu naar innovaties om de drankenkoelingen elke keer energiezuiniger en milieuvriendelijker te maken. Dat ziet ook Jean Pierre terug: “Gamko is zeer innovatief en loopt ver voor ten opzichte van de concurrent. De allernieuwste koelingen overtreffen zich ten opzichte van de vorige. Gamko heeft een nieuw koelmiddel gebruikt en de koelingen zijn energiezuiniger geworden. Dat laatste is zeker niet onbelangrijk in deze tijd.”

Waar een goede koeling aan moet voldoen volgens hem: “Een koeling moet doen waarvoor hij gekocht is: koelen en wel zo snel mogelijk. Tegenwoordig is dat met alle kleine flesjes heel erg belangrijk.”

Welke koeling past bij jou?

Met deze snelle en gemakkelijke keuzehulp weet je meteen welke koeling het beste aansluit bij jouw wensen!

Gebruik de keuzehulp

Gerelateerde producten

Hoe duurzaam zijn wij?