De 5 beste terrassen uit de Misset Horeca Terras Top 100 van 2023

Geplaatst op 1 augustus | 5 minuten leestijd
Deel dit artikel

De vijftiende editie van de Terras Top 100 is bekend! Deze lijst bevat de top 100 beste terrassen van Nederland. Met duizenden terrassen door het hele land is het een hele prestatie om in deze lijst terecht te komen. Hieronder nemen we je mee op reis en presenteren we de top 5 bedrijven uit de Terras Top 100 van dit jaar.

De Terras Top 100

Jaarlijks stelt horecaplatform Misset Horeca de Terras Top 100 samen. Ondernemers kunnen zich hiervoor zelf aanmelden via de website als ze aan bepaalde voorwaarden voldoen, zoals minimaal 40 zitplaatsen hebben, vrij toegankelijk zijn en bediening aan tafel hebben. Vervolgens bezoekt een vakjury de ingeschreven terrassen en zijn er ook verschillende mystery visits. De juryleden beoordelen de terrassen op verschillende criteria, zoals de kwaliteit van de service, sfeer, hygiëne, menukaart, prijs-kwaliteitverhouding en creativiteit. Elk aspect draagt bij aan de uiteindelijke beoordeling. Na drie beoordelingsrondes stellen de juryleden de lijst met beste terrassen van Nederland samen. Vervolgens volgt de officiële uitreiking van de Terras Top 100. Dit jaar was dat op 27 juni.

Top 5 winnaars

Er is niets zo ontspannend als genieten van een heerlijk verfrissend drankje in goed gezelschap op een terras. Hoe dat moet weten ze bij terrassen uit de top 100 wel. De gehele lijst is terug te vinden op de website van Misset Horeca. Hoe gaaf is het dat de top 5 terrassen allemaal gebruikmaken van onze Gamko koelingen? We lichten ze hieronder met trots voor je uit.

1.                  Pelle’s Eten & Drinken

In het Twentse Deurningen vind je het restaurant Pelle’s Eten en Drinken. Zij zijn de winnaars van de Terras Top 100 2023 nadat ze vorig jaar op de tweede plek stonden en eerder ook al eens op de derde, vijfde en zesde plek genomineerd waren. In het rapport is de jury vol lof en zegt dat alles klopt, van de gastvrije ontvangst en de professionele bediening, tot de hartelijke afsluiting. Ze voelden zich thuis bij Pelle’s.

Pelle’s Eten en Drinken is een veelzijdig horecabedrijf met als basis een eet & biercafé. Of je nu langskomt voor een gezellige borrel, een heerlijk getapt biertje of een smaakvol gerecht uit onze keuken, bij Pelle’s ben je van harte welkom!

2.                 Hotel Nobel

Waar Hotel Nobel in Ballum op Ameland vorig jaar nog op de 48ste plek stond, zijn ze dit jaar gestegen naar plek 2. De ligging, de gastvrijheid en het plezier bij de ondernemers heeft geleid tot deze tweede plek in de Terras Top 100. De jury was vooral enthousiast over het uitnodigende terras met diverse zitmogelijkheden, van loungebanken tot comfortabele stoelen. Er werd zonnebrand uitgedeeld en na het eten kregen de gasten een tube handgel.

In het restaurant van hotel Nobel op Ameland kun je van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat terecht. Voor iedereen, op ieder moment: of je nu kiest voor ontbijt, lunch of diner, met zijn tweeën komt of met een grotere groep. Ook het bekende Nobeltje komt hier vandaan, een zoete en krachtige likeur die bij voorkeur koud wordt gedronken.

3.                 Het Wijnhuis

Het Wijnhuis in Zwolle eindigde op nummer drie in de top 100. Het botanische terras met een prachtige verzameling bloemen en planten verraste de jury. Het lijkt op het terras van een Franse bistro waardoor je je even in Parijs waant. Ook de bevlogenheid, hartelijkheid en gastvrijheid op dit terras is uniek. Ook het Wijnhuis stond al eerder in de top 100, maar nog nooit in de top 3.

Voor fervente wijnliefhebbers is het terras van Het Wijnhuis in Zwolle de ideale bestemming. Je kunt hier genieten van een uitgebreide selectie wijnen en allerlei heerlijke borrelhappen. Naast wijn staan er ook warme dranken, frisdranken en bier op de kaart. En ook is het mogelijk om te lunchen of dineren op het terras met uitzicht op de imposante kerk.

4.                De Eetkamer van Giethoorn

Aan de rand van natuurgebied de Weerribben-Wieden in het prachtige Giethoorn ligt De Eetkamer.Vorig jaar stond het restaurant nog op de 22e plaats, dit jaar heeft het een sprong gemaakt en is het terras op plaats 4 geëindigd. De vakjury gaf aan dat het een feestje is om op het terras te zitten. Er is dan ook veel aandacht besteed aan de aankleding van het terras met bloemen, schapenkleedjes, schaduw door bomen en een tentdoek. Hoewel het terras uitkijkt over het water – wat bijna onvermijdelijk is in Giethoorn – zit de echte kracht volgens de jury in het mooie en verzorgde terras zelf.

De Eetkamer van Giethoorn is een gastvrije plek waar iedereen zich thuis voelt. Het gezellige restaurant biedt een uitgebreide menukaart waar voor iedereen wel iets lekkers tussen staat. Speciaal voor de kleintjes is er een aparte menukaart en een speelkamer. Op het terras kun je in alle rust genieten van een heerlijke lunch, diner of borrel bij zonsondergang. Daarnaast is het ook mogelijk om De Eetkamer om te toveren tot een feestlocatie voor speciale gelegenheden.

5.                 De Agnietenberg

De Agnietenberg in Zwolle bevindt zich in een prachtige bosrijke omgeving vlakbij de Vecht. Al jarenlang is het restaurant in de top 100 te vinden, waar het vorig jaar nog op plek 36 stond, staat het nu op plek 5. Volgens de jury is de basis zeer goed, waarbij de service- en gastvrijheidslat erg hoog liggen.

Bij De Agnietenberg kun je dagelijks vanaf 10 uur neerstrijken op het terras voor een lunch, high tea of borrel. Het is een ideale plek voor een tussenstop tijdens een wandel- of fietstocht door de bossen. Maar ook voor feesten en andere bijeenkomsten kun je bij de Agnietenberg terecht.

Gamko horecakoelingen

Gamko is trots op alle horecaondernemers die alles op alles zetten om hun gasten een geweldige ervaring te bieden. Uiteraard horen daar ook horecakoelingen bij voor het serveren van heerlijk verfrissende drankjes. Gamko bestaat dit jaar 65 jaar en is een begrip op het gebied van drankenkoelingen voor de horeca. We vinden het dan ook fantastisch dat er bij de restaurants uit de top 5 beste terrassen Gamko koelingen worden gebruikt. Op deze manier leveren ook wij indirect een bijdrage aan de positieve ervaringen op deze terrassen!

Ook interesse in maatwerk?

We nemen graag de mogelijkheden met je door!
Geheel vrijblijvend bespreken we wat bij jou past.

Vraag om advies
Hoe duurzaam zijn wij?