Levering en installatie

Wij zorgen voor het logistieke proces van je koeling

Een goed logistiek proces

Als je een nieuwe koeling aanschaft, wil je ook dat het logistieke proces goed geregeld wordt. Daar zorgen wij voor. Gamko verzorgt de levering over de eerste drempel of in een magazijn. Je kunt ervoor kiezen om plaatsing en installatie ook door ons uit te laten voeren. Bij plaatsing zorgen we ervoor dat de koeling op de eindlocatie wordt geplaatst. Het verpakkingsmateriaal nemen wij dan netjes weer mee terug en wordt waar mogelijk hergebruikt. Installatie wordt door onze koeltechnische monteurs uitgevoerd.

Stekkerklaar of een remote koeling?
Heb je een stekkerklare koeling of een remote koeling (dat zijn koelingen met de machine op afstand, ook wel splitinstallaties genoemd) besteld? Bij stekkerklare koelingen gaat het meestal alleen om levering, eventueel aangevuld met plaatsing. In geval van remote koeling is installatie door onze koeltechnische monteurs altijd nodig.

Gebruiksklare oplevering

Ons transport loopt via een externe logistieke dienstverlener. Hierdoor worden de routes zo effici√ęnt mogelijk gereden en wordt onnodige CO2 uitstoot beperkt. Zij verzorgen ook de plaatsing van stekkerklare koelingen indien dit de opdracht was. De chauffeur zorgt ervoor dat de koeling netjes waterpas staat en in gebruik kan worden genomen. Hij is uitgebreid ge√Įnstrueerd en heeft ook de juiste materialen hiervoor in zijn vrachtwagen liggen.

 

 

Goed voorbereid op de levering

Wij maken altijd een leverafspraak. Daarbij nemen wij samen een checklist door. Zorg er bijvoorbeeld voor dat er genoeg ruimte vrij is zodat de nieuwe koeling direct op de juiste plek neergezet wordt. Ook checken wij even of er bijzonderheden zijn. Moet de koeling bijvoorbeeld over de bar heen, door een nauw gangpad of een verdieping omhoog?

We zorgen vervolgens voor een goede voorbereiding en schakelen voldoende mankracht in voor de levering en plaatsing. Nadat de afspraak gepland is, ontvang je een bevestiging hiervan via e- mail.

Installatie van remote koelingen

Gamko verzorgt naast levering en plaatsing van stekkerklare koelingen ook de installatie van de remote koeling. Als je kiest voor een remote koeling dan staat de machine (ook wel aggregaat genoemd) los van de koeling en deze wordt geplaatst op bijvoorbeeld het dak of buiten aan de muur. Dit heeft als voordeel dat je op de plaats van de koeling geen last hebt van warmte en geluid.

De koelmachine moet koeltechnisch worden aangesloten. Onze eigen vakmensen komen dit graag bij je doen. Ze hebben veel ervaring in de branche en kennen de producten als geen ander. De volgende punten spelen een belangrijke rol bij de installatie.

  • Op de dag van de installatie willen we niet voor verrassingen komen te staan. Daarom komt er eerst iemand bij je langs om de details van de installatie te bespreken. Zo is het oponthoud voor jou zo kort mogelijk.
  • Er wordt een leidingnetwerk ge√Įnstalleerd.
  • De condenswaterafvoer wordt aangesloten op een centraal afvoerpunt.

Ook de Flexbar (het modulair barsysteem) wordt door onze eigen monteurs op locatie gebruiksklaar opgeleverd.

Levertijden

De standaard levertijd is twee werkdagen na het verwerken van de order. Het grootste deel van ons assortiment kunnen we binnen deze termijn bezorgen. De levertijden verschillen echter per koeling. We hebben namelijk niet alle koelingen op voorraad. Bekijk onze levertijdenlijst om de levertijd van jouw koeling te bekijken.

Je kunt je koeling ook zelf ophalen bij ons magazijn in Venlo indien dat je voorkeur heeft. Dat spreken we dan van tevoren af.

Spoed? Dan leveren we dezelfde dag nog
Net voor het weekend en je koeling gaat kapot waardoor je bedrijfsvoering in het gedrang komt? Op alle werkdagen is het mogelijk om in geval van spoed nog de dag na bestelling of soms dezelfde dag nog bij je op de stoep te staan. Neem voor meer informatie over een spoedaanvraag contact met ons op.

Hoe duurzaam zijn wij?