Café Sport – Leuven (BE)

Geplaatst op 16 mei | 5 minuten leestijd
Deel dit artikel

Café Sport is een volkscafé aan het station in Leuven. Sinds de opening in 1946 is het café gegroeid van bruine kroeg tot de mooie veelzijdige zaak die het nu is.

Iedereen is welkom in ‘De Sport’ en dat voel je meteen. De plaatselijke ondernemingen, die gevestigd zijn rond het station, kunnen er terecht voor een snelle maar verzorgde maaltijd tijdens de lunchpauze. Reizigers, toeristen en de plaatselijke bevolking genieten er van een meer uitgebreid menu. Een koffietje in de ochtend, een biertje of genieten van tapas op het terras onder het genot van een aperitiefje; alles is mogelijk. In 2017 kreeg het café een opfrisbeurt en werden de koelingen vervangen door nieuwe koelingen. Daarbij is gekozen voor de E3 flessenfrigo van Gamko met een losstaande koelmotor.

Flessenfrigo’s met een splitopstelling

Bij een E3 flessenkoeling voor een groep op afstand zit de compressor niet in de koeling zelf gebouwd, maar kan deze bijvoorbeeld in de kelder of het dak geplaatst worden. Hiermee besparen de eigenaars niet alleen op opbergruimte, maar het zorgt ook voor minder geluid en warmte in de bar. Bovendien kunnen er meerdere koelingen op een compressor aangesloten worden wat ook nog eens energievoordeel oplevert. Café Sport heeft de koeling met dichte deuren, maar een flessenfrigo met glazen deuren en zelfs laden is ook mogelijk. En met de dimbare LED verlichting creëer je eenvoudig de juiste sfeer voor iedere setting. Dankzij al deze mogelijkheden past een E3 flessenfrigo zowel voor als achter de bar. Stel een E3 flessenkoeling helemaal zelf samen, precies zoals jij wilt.


“Na de koelingen al meer dan 5 jaar in gebruik te hebben, zijn de eigenaars nog steeds heel tevreden.”


Snelle inkoeltijd tussen pot en pint

De extra koelcapaciteit en de snellere inkoeltijd van de E3 flessenkoeling zijn geen overbodige luxe voor het volkscafé. Het publiek van ‘Het Depot’, de gekende concertzaal die naast café Sport zit, zakt namelijk massaal af naar de Sport voor een nabeschouwing tussen pot en pint.

Drukte en gezelligheid verzekerd! En heerlijke koude dranken uiteraard ook, dankzij de koelingen van Gamko. Inmiddels gebruiken de eigenaren de koelingen al meer dan 5 jaar en ze zijn nog steeds heel tevreden. Echte Gamko topkwaliteit!

Stel je E3 samen

GB-Line frigo’s

Om nog meer Belgische horecagelegenheden te bedienen heeft Gamko de speciale GB-line flessenfrigo’s ontwikkeld. Dankzij de casco-hoogte van 82 cm is de productlijn uitermate geschikt voor gebruik in bestaande Belgische bars! Bovendien ligt de opslagcapaciteit van flesjes 35% hoger dan vergelijkbare horeca koelingen. De snelle inkoeltijd zorgt er daarnaast voor dat er meer en sneller koude drankjes verkocht kunnen worden. Naast deze prestaties is ook het design belangrijk. De GB-line is een robuuste productlijn met een prachtige uitstraling!

Bekijk de GB-Line flessenkoelers
Hoe duurzaam zijn wij?