Dit kun je doen met je koeling tijdens sluiting

Tips | Geplaatst op 2 december | 5 minuten leestijd
Deel dit artikel

De maatregelen om de verspreiding van het coronavirus af te vlakken, raken onze branche in het hart. Wellicht sluit je tijdelijk de deuren of werk je met man en macht aan nieuwe initiatieven zoals bezorging of take-away om je zaak draaiende te houden. Je koeling is niet het allereerste waar je in deze periode mee bezig bent. Maar wellicht wel een puntje voor op de to-do lijst. Wij serveren 6 tips over wat je in deze tijd met je koeling kunt.

1. Schakel de verlichting uit

Als je koeling geen LED-verlichting heeft, overweeg dan om de verlichting de komende weken uit te zetten. Conventionele verlichting geeft warmte af, dus om dat te compenseren moet de koeling iets harder werken. Het fijne bij de Gamko-koeling is dat de verlichting kan worden uitgeschakeld terwijl de koeling gewoon blijft draaien.

2. Laat je koeling weer eens onderhouden

Goed onderhoud is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat je koeling efficiënt draait, langer meegaat en om storingen te voorkomen in het heetst van de strijd. Onze servicemonteurs komen graag langs voor preventief onderhoud. Dan hoef je je over je koeling, als jouw zaak weer open mag, niet meer druk te maken.

3. Richt je koeling opnieuw in

Neem de tijd om je koeling slimmer in te richten voordat je zaak weer opent. Zet de producten die je vaak nodig hebt vooraan. Als je namelijk eerder vindt wat je zoekt, staat de deur minder lang open. Met een beetje geluk, draait jouw terras binnenkort weer op volle toeren. Zet daarom de favoriete zomerdranken alvast vooraan.

4. Zet de thermostaat tijdelijk omhoog

Overweeg om de thermostaat van de koeling iets hoger te zetten als je de koeling niet gebruikt. Dat scheelt weer iets in de energiekosten. Als de drankenkoeling bijvoorbeeld op 6°C staat in plaats van op 3°C bespaart dat ruim € 100,- per jaar

5. Schakel je koeling uit

Het helemaal uitschakelen van de koeling adviseren wij alleen als de koeling een aantal weken niet gebruikt wordt. Dit omdat opnieuw inkoelen ook weer extra energie kost. Als je ‘m uitzet, zorg dan wel dat je de deuren en lades een stukje openhoudt om schimmelvorming te voorkomen.

6. Maak je koeling zomerklaar

We hopen er natuurlijk van harte op dat de horeca zijn deuren in (de loop van) de zomer weer mag openen. Natuurlijk is het handig om je terras zomerklaar te maken. Maar heb je ook al aan je koeling gedacht? Ontdek 8 tips om je barkoeling zomerklaar te maken

Mocht je behoefte hebben aan persoonlijk advies, Gamko helpt je graag. Bel ons gerust op 076- 5087 590 of mail naar service.nl@foster-gamko.com

Ook interesse in maatwerk?

We nemen graag de mogelijkheden met je door!
Geheel vrijblijvend bespreken we wat bij jou past.

Vraag om advies
Hoe duurzaam zijn wij?