Bierkoelingen van Gamko: de stille koelkracht

Tips | Geplaatst op 2 juni | 5 minuten leestijd
Deel dit artikel

De horeca wordt gemaakt door de stamgast, de vaste plek aan de bar, het signatuurgerecht en de medewerkers die uitgroeien tot gezichten van de zaak. En achter de schermen zijn de onbezongen helden van de betrouwbaarste apparatuur de pijlers voor die onbezorgde dagen. Daarom staan we nu eens stil bij de onverwoestbare bierkoelingen van Gamko.

De stille held

De bierkoelingen zijn als de boekhouders voor menig horecazaak: meestal onzichtbaar, altijd op de achtergrond aanwezig en essentieel voor de continuïteit en kwaliteit. Je vergeet bier- en waterbadkoelingen eigenlijk omdat ze nooit klachten geven, altijd leveren en buiten het zicht worden opgesteld. Buiten bereik van de spotlights, maar altijd aan het werk. Reden genoeg om toch eens een keer aandacht te schenken aan deze stille kracht achter menig horecabedrijf.

Opslag en afstand

Veel horecazaken worden tegenwoordig uitgerust met onze fustenkoelingen. Dit werkt perfect omdat fusten gekoeld blijven. Ze staan recht onder de bierkraan en zo kun je er langer over doen om een fust op te tappen en heb je weinig aftap verlies en weinig koolzuur verbruik. Maar bedrijven waar fustenkoeling(en) door ruimtegebrek niet achter de bar (kunnen) worden opgeslagen maken nog altijd gebruik van de vertrouwde waterbad bierkoelingen om gekoeld bier te kunnen serveren. Sommige bedrijven hebben de opslag van fusten zelfs op een andere verdieping. Bijvoorbeeld in de kelder. Ergonomisch is het dan verstandig de fusten niet de trap op en af te sjouwen, maar het bier via speciale gekoelde leidingen naar de bierkraan te transporteren. Dan zijn de bierkoelingen de ideale oplossing om snel te koelen. Afhankelijk van het type hebben ze een capaciteit tot wel 530 liter perfect gekoeld bier per uur. Deze krachtpatsers onder de Gamko-koelingen staan bekend om hun betrouwbaarheid en hun lange levensduur.

Lekker praktisch zo’n bierkoeling

Het praktische aan de waterbad bierkoeling is dat deze op een andere plek kan staan dan de koelingen in je bar. De koelwatertank maakt deze oplossing ideaal voor een onconventionele bar waar ruimte schaars is, maar het concept toch vraagt om meerdere goed gekoelde bieren. Een zegen dus voor ondernemers op zoek naar betrouwbare oplossing op afstand die veelzijdig en flexibel koelt, zonder het volume van een fustenkoeling in je bar.

De koelste gast op elk feestje

Bierkoelingen worden ook veel gebruikt in mobiele bars. Een koeling waar je bijvoorbeeld op evenementen niet omheen kan. Gamko heeft deze bierkoelingen zo ontworpen dat je simpelweg de stekker in het stopcontact steekt en je bent er binnen de kortste keren klaar voor. Wanneer je een fust aansluit heb je meteen een koud biertje. Dus ook een goede oplossing in kantines. Je hoeft het fust niet voor te koelen om het op de juiste temperatuur uit de bierkraan te krijgen.

Koelwatertank en plug-and-play bierkoeler

Bij Gamko heb je de keuze tussen een plug-and-play bierkoeling (stekkerklaar) en koelwatertanks (met separaat opgestelde koelmotor).  De koelwatertank wordt voornamelijk gebruikt voor situaties waar warmte en/of geluid van de koelmotor een probleem is. Deze stekkerklare bierkoeling is juist geschikt voor geventileerde locaties. In beide gevallen zorg je ervoor dat het bier snel op temperatuur is zonder voor te koelen.

Geen rugpijn door de zware fusten

Koud bier is gegarandeerd door de waterbad bierkoelingen en fustkoelingen van Gamko. Het grootste verschil tussen deze twee is dat je met een fustenkoeling tapt uit een fust wat gekoeld staat opgeslagen in de fustenkoeling onder de tapkraan. Als je echter een waterbad bierkoeler (of koelwatertank) gebruikt, zelfs als het vat niet gekoeld is, heb je direct koud bier en deze koeler neemt geen ruimte in onder je bar. Het bier gaat door een lange bierspiraal heen die in een gekoeld waterbad zit. Hierdoor komt het op de perfecte temperatuur uit de tap. Het biedt zekerheid voor een horecabedrijf wat veel bier verkoopt of piekomzetten heeft.

Kom in contact

Interesse? Onze Gamko-adviseur bij jou in de buurt geeft graag advies op maat. We laten je precies zien wat er allemaal mogelijk is met onze apparatuur. Ook voor een onderhoudscontract ben je bij ons aan het goede adres! Of ben je nieuwsgierig naar hoeveel je bespaart met een van de Gamko koelingen? Maak snel en eenvoudig gebruik van onze Energievergelijker!

Welke koeling past bij jou?

Wij helpen je graag bij deze keuze door middel van de Keuzehulp.
Met deze snelle en gemakkelijke tool weet je meteen welke koeling het beste aansluit bij jouw wensen!

Gebruik de Keuzehulp
Hoe duurzaam zijn wij?