Restaurant De Portier – Nijmegen

Geplaatst op 17 juli | 5 minuten leestijd
Deel dit artikel

Na de corona pandemie onderging Restaurant De Portier een grondige verbouwing en herinrichting. Een belangrijke focus was de introductie van een grote eilandbar die naadloos in het interieur past. Voor de koelingen viel de keuze op de Flexbar eQuip met een koelmachine op afstand. De greeploze fronten zijn door meubelbedrijf Hermens volledig bekleed in een look die aansluit bij het design van het restaurant. Ontdek het volledige verhaal rondom deze samenwerking.

De Portier

Gelegen in het hart van de stad Nijmegen, vindt men het sfeervolle restaurant De Portier, gehuisvest in het voormalige Poortwachtershuis, een gemeentelijk monument. Dit stijlvol haute-cuisine restaurant verrijkt de lokale culinaire scene met proeverij menu’s en bijpassende wijnen uit de Franse en internationale keuken. De sfeer is een perfecte balans tussen informeel en professioneel, waar vakmanschap en gastvrijheid samensmelten om een onvergetelijke ervaring te creëren. Het publiek is divers, variërend in leeftijd tussen 30 en 60 jaar.

Innovatie met behoud van historie

Na de uitdagende corona pandemie wilde Restaurant De Portier een positief signaal afgeven voor zowel hun gewaardeerde gasten, als voor het toegewijde team. Een grondige renovatie heeft het monumentale karakter van het historische pand hersteld naar zijn oorspronkelijke grandeur, terwijl de inrichting volledig is vernieuwd om een eigentijdse uitstraling te omarmen. De keuken is overgegaan op inductie-koken, een bewuste stap richting duurzaamheid.

Eilandbar

Belangrijk bij de verbouwing was de introductie van de ‘eilandbar’, een centrale werkplek met veel koellades en afzetruimte. Restaurant De Portier heeft Flow architecten in de arm genomen voor het ontwerp. Vervolgens is er contact opgenomen met Gamko. Samen met accountmanager Rogier Stehmann werden de plannen en tekeningen besproken. Rogier adviseerde een split-opstelling omdat de ruimte, die beschikbaar was voor de koelingen niet samenging met de gewenste capaciteit. De koelingen, geleverd door Beuk Horeca, hebben zelf geen ingebouwde compressor, waardoor deze elders geplaatst kon worden. Dit zorgde voor meer ruimte voor gekoelde opslag. Bovendien is er in de bar minder warmteafgifte en geluidshinder. De motorunit is op het platte dak aan de achterzijde van het pand geïnstalleerd waarbij alle units en leidingen zorgvuldig zijn weggewerkt in bijpassende kleuren vanwege het monumentale karakter van het pand.


De goede samenwerking van de architect, Gamko en meubelmaker heeft niet alleen tot een mooi resultaat geleid, maar heeft ons als opdrachtgever ook ontzorgd. De eilandbar voldoet aan alle eisen die we er vooraf aan hadden gesteld. De koelingen van Gamko passen naadloos in het ontwerp. De gekozen oplossingen bevallen uitstekend. Kortom, wij zijn een zeer tevreden opdrachtgever.”

Ruth Bisseling

Flexbar eQuip voor custom made design

Voor de invulling van de eilandbar is het modulaire barsysteem gekozen. Dankzij de losse segmenten kan de bar op verschillende manieren worden samengesteld. Een van de afwerkingsmogelijkheden bij de Flexbar is de eQuip. De Portier koos voor deze optie omdat de deuren en/of lades van deze koelkasten volledig te wrappen zijn in ieder gewenst design. De Flexbar eQuip fronten zijn bij de meubel- en interieurbouwer Hermens op locatie voorzien van de gekleurde panelen. De beklede koelingen integreren nu naadloos in het verfijnde ontwerp van de eilandbar. De uitstraling van de bar komt overeen met het garderobemeubel en komt ook terug op andere plaatsen in het restaurant.

Hoe duurzaam zijn wij?