Reinier Witteveen – Barontwerper en architect

Geplaatst op 20 juli | 5 minuten leestijd
Deel dit artikel

Gamko verkoopt niet alleen koelingen, ze helpen ook met het realiseren van ontwerpen. Architecten die bars ontwerpen werken graag met de koelingen van Gamko. Zo is ook Reinier Witteveen, architect en barontwerper, een goede samenwerking aangegaan met het Gamko Team.

De Gamko koelingen meenemen in het ontwerpen

Bij het ontwerpen van een bar wil een ondernemer (opdrachtgever) altijd een aantal functionaliteiten in het werkblad hebben en een hoeveelheid apparatuur in de onderkast. Ook de gewenste plaats van tapkranen, lekbladen, flessenkoelers, cocktailunits, speedrails, etc. wordt vaak van tevoren al indicatief aangegeven. Het blijft altijd puzzelen om die twee werelden op elkaar af te stemmen, zodat een ergonomische bar ontstaat. De producten van Gamko verwerkt hij meestal onder de bar bij de ontwerpen. Maar soms gebruikt hij ze juist op een meer uitgesproken plek zoals het werkblad. Daarnaast staan de koelingen met glazen deuren ook op zichtbare plekken in de ruimte als aankleding en extra exposure voor de dranken.

Kennis delen is de basis

Gamko werkt graag met architecten en ontwerpers als Reinier. Hij is zeer leergierig en vraagt om veel informatie om de producten zo goed mogelijk in te tekenen in zijn ontwerpen. Daarom hebben ze hem in het verleden ook wel eens uitgenodigd in de showroom in Etten-Leur. Hier heeft hij een producttraining gekregen en een rondleiding gehad in de fabriek. Zo is het ook voor Reinier duidelijk geworden dat Gamko een oer-Hollands bedrijf is. Alles maakt Gamko hier in Nederland helemaal zelf. Tevens heeft Gamko hem voorzien van alle DWG/CAD files van de producten, zodat hij deze makkelijk zelf kan verwerken in zijn tekeningen. Dit zorgt er ook weer voor dat Reinier een serieuze partij is voor zijn opdrachtgevers.

Ontwerpen doen we samen

Eén van de redenen dat Reinier graag met de koelingen van Gamko werkt is het feit dat ze zich blijven ontwikkelen. “Zo kwamen er naast de standaard hoogte koelingen ook koelingen van 840mm hoog. De E3 en de Flexbar zijn tegenwoordig ook te krijgen met RGB (meerdere kleuren die aansluiten bij de sfeer van je horecagelegenheid). De producten worden zuiniger en er komen steeds meer producten bij. Het modulaire flexbarsysteem blijven ze bijvoorbeeld ook uitbreiden,” zegt Reinier. De samenwerking tussen Reinier en Gamko verloopt nog altijd erg prettig. “Van de goede productkennis van elke medewerker die de telefoon opneemt tot aan het meedenken en het aandragen van oplossingen.” Het korte lijntje tussen de beide partijen is een van de belangrijkste punten van Gamko waar ze tot op de dag van vandaag naar streven bij elke klant en elke samenwerking.

Wie is Reinier Witteveen?

Renier Witteveen is een architect die in de jaren 90 is begonnen. In zijn beginjaren werkt hij veel met religieuze gebouwen en huizen. Rond de eeuwwisseling is hij begonnen met het engineeren van projecten voor Heineken. De interieurarchitecten van Heineken ontwerpen en Reinier vertaalt die projecten naar de interieur-bouwer. Voor Heineken zijn de meest uitlopende projecten in binnen- en buitenland uitgewerkt.

Naast de engineerprojecten voor Heineken werkt Reinier ook voor derde partijen en ontwerpt hij als architect horecagelegenheden in Nederland. Daarbij is hij meestal deel van een bouwteam bestaande uit de lichtontwerpers dEP, conceptontwerper Fred Bus, aannemer Trustan en decorateur Leban. Gezamenlijk maken zij prachtige restaurants, cafés en bars door het hele land.

Bij het allereerste onderzoek van een locatie is Reinier meestal al betrokken. Hij werkt mee aan de ontwerpfase, productontwikkeling, bestellijsten, werkfase en bouwbegeleiding. Net zo lang tot de eerste gast geniet van zijn of haar drankje. Bij veel van de ontwerpen gebruikt hij de apparatuur van Gamko.

Kom met ons in contact

Ondanks het feit dat Reinier als ontwerper en architect nooit zelf de producten bestelt, staat Gamko ook graag klaar voor deze tak van de horeca. Kennis delen en tools aanreiken zodat Reinier zijn werkzaamheden goed en gemakkelijk kan uitvoeren is altijd het doel. Ben jij ook benieuwd hoe het is om met ons samen te werken bij het ontwerpen van horecagelegenheden? Kom met onze experts in contact en leer onze producten kennen.

Foto gemaakt door Henny van Belkom

Foto gemaakt door Henny van Belkom

Foto gemaakt door Henny van Belkom

Kennis delen is de basis

Gamko werkt graag met architecten en ontwerpers als Reinier. Hij is zeer leergierig en vraagt om veel informatie om de producten zo goed mogelijk in te tekenen in zijn ontwerpen. Kennis delen en tools aanreiken zodat Reinier zijn werkzaamheden goed en gemakkelijk kan uitvoeren is altijd het doel. Ben jij ook benieuwd hoe het is om met ons samen te werken bij het ontwerpen van horecagelegenheden? Lees de ervaring van Reinier Witteveen, architect en barontwerper.

Hoe duurzaam zijn wij?