Hotel van der Valk Sassenheim

Geplaatst op 27 augustus | 5 minuten leestijd
Deel dit artikel

Door de toenemende vraag in de regio naar hotelkamers en congresruimte besloot Hotel Van der Valk Sassenheim grootscheeps te verbouwen en uit te breiden. Zomer 2015 opende het nieuwe hotel zijn deuren, met 80 extra hotelkamers, een vernieuwd congrescentrum, á la carte restaurant en een ‘Live Cooking’ buffet-restaurant. Gamko leverde energiezuinige koelingen.

In totaal heeft Van der Valk in Sassenheim nu 148 hotelkamers en zes luxe suites, zestien vergader- en feestzalen. Grote groepen kunnen zelf hun eten uitzoeken en ter plekke laten bereiden in het Live Cooking- buffetrestaurant. Bezoekers kunnen er ook á la carte eten. Er is voor ieder wat wils. Maar niet alleen de toenemende vraag was de reden om te verbouwen. Het gebouw stamde uit 1970 en was toe aan een update en nieuwe, verrassende concepten, zoals het ‘Live Cooking’. Een duurzame bedrijfsvoering staat daarbij bij Van der Valk voorop. Het bedrijf is trots op zijn keurmerk Green Key Goud, het hoogste haalbare duurzaamheidskeurmerk in het hotelwezen. 

We wilden energiezuinige koelingen

De keuze voor Gamko lag voor de hand. Gamko is namelijk gecertificeerd als Green Key-leverancier. ‘Koelingen kunnen echt energieslurpers zijn’, vertelt eigenaar Ab de Bruijn, vierde generatie Van der Valk. ‘We wilden de meest energiezuinige koelingen en die kan Gamko leveren.’ Daarnaast speelt het uiterlijk en degelijkheid van de koelingen ook een rol. ‘In ons bedrijf zijn koelingen veel meer zichtbaar dan in bijvoorbeeld donkere bars.

Ze moeten er voor ons ook mooi en chique uitzien en betrouwbaar zijn.’ Ander voordeel voor Van der Valk zijn de modulaire systemen die Gamko levert. ‘We vinden het belangrijk dat we het zelf kunnen aanpassen en uitbreiden als dat nodig is.’ Gamko was voor Van der Valk geen onbekende.

‘We waren al gewend om met Gamko samen te werken. Dat ging altijd goed. Ook nu is de samenwerking weer prima verlopen. Waar kleine problemen waren, bijvoorbeeld bij de plaatsing, werd meteen goed meegedacht en kwam Gamko snel met een oplossing.’

‘De koelingen moeten er ook mooi en chique uitzien’

Projectfeiten

Bar Restaurant

Bar Lobby

  • Flexbar met centrale sloten CELS

Bar Grote Zaal

Kom in contact!
Wouter van der Steen
wouter.vandersteen@foster-gamko.com+31 6 11 950 463

Ook interesse in maatwerk?

We nemen graag de mogelijkheden met je door!
Geheel vrijblijvend bespreken we wat bij jou past.

Vraag om advies
Hoe duurzaam zijn wij?