Ciao Belli – Breda

Geplaatst op 16 september | 2 minuten leestijd
Deel dit artikel

Ciao Belli opende in het voorjaar van 2024 zijn deuren aan de Grote Markt in Breda. Met meer dan twintig jaar ervaring in de Bredase horeca wist eigenaar Patrick van Asch precies hoe hij de ultieme gastbeleving moet neerzetten. Foster en Gamko sloten al tijdens de voorbereidingen voor de opening aan bij het bouwteam. Patrick: “Dat de koelapparatuur altijd functioneert, zegt eigenlijk al genoeg.”

Met Ciao Belli opent Van Asch zijn tiende horecazaak in en om Breda. De keuze voor Gamko’s drankenkoelingen is voor hem vanzelfsprekend. “Gamko zit in Etten-Leur, het voelt als een lokale samenwerking.”

Een jaar van voorbereiding

Ruim een jaar eerder begon de weg naar de opening van Ciao Belli, met zijn unieke shared dining-concept. Het startpunt was een helder programma van eisen. Nobel Grootkeukentechniek nam daarbij de invulling van de keuken op zich en coördineerde de installatie van de units van Foster in de keuken en die van Gamko in de bar. Door een wekelijkse bouwvergadering zat iedereen op één lijn, waarbij Foster en Gamko als vaste partners in het bouwteam zaten. “Ze dachten echt mee,” zegt Patrick. “Waar de koeling komt, is stroom en water nodig. Gamko en Foster zorgden ervoor dat alles perfect op elkaar aansloot.”

Splitopstelling in de keuken

Een splitopstelling van de koelwerkbanken was een bewuste keuze van Patrick: “Dit bespaart enorm op de energiekosten, omdat je elke zone kunt afstemmen op wat er nodig is. Warme en koude zones blijven gescheiden, wat goed is voor je portemonnee én het milieu.” Uiteindelijk kwamen er negen Foster koelwerkbanken met lades en één vrieswerkbank, plus koelcellen voor in de keuken.

Dolce vita tot in detail

Patrick weet als ervaren ondernemer precies wat zijn gasten willen. Zo ontstond het idee voor een Italiaans restaurant waarbij het dolce vita-gevoel centraal staat. Een grote open keuken met de indrukwekkende pizzaoven als blikvanger zet een warme mediterrane sfeer neer. Zowel in de boven- als benedenbar staan Gamko fustenkoelers en vanuit de kelder zorgen bierkoelers voor perfect gekoeld bier, water en wijn.

Flexibele barsystemen

De bars zijn modulair en naar eigen inzicht ontworpen. “Routing is essentieel,” benadrukt Patrick. “Ruud, de Foster-adviseur, en de accountmanager hielpen ons hierbij met technisch advies en passende ontwerpen. We wilden soms net even iets anders, zoals het bewaren van citrusvruchten in de koelwerkbanken in plaats van in de flessenkoeling. Dit voorkomt corrosie.”

Er zijn twee centrale koelsystemen waarop alle koel- en vriesapparatuur is aangesloten: één voor hergebruik en één voor nieuw gebruik. Wanneer een systeem ooit zou uitvallen, dan kan de helft van de apparatuur gewoon door blijven draaien.

Conceptontwikkeling met visie

Patrick is dagelijks bezig met de conceptontwikkeling van zijn horecazaken. “Ik zet de lijnen uit, maar de dagelijkse gang van zaken laat ik over aan mijn team.” Hij gelooft in het versterken van zowel zichzelf als zijn medewerkers. De authentieke Napolitaanse pizza’s worden zelfs door koks uit Napoli in Breda gemaakt. “Iemand iets leren wat bij een ander al in de genen zit, dat ga je niet winnen.”

De vanzelfsprekendheid van kwaliteit

Inmiddels werken er vijftig tot zestig medewerkers in de bediening en veertien in de keuken bij Ciao Belli. Daarbij vertrouwen ze allemaal dagelijks op de koelingen van Gamko en Foster. “Zolang alles goed werkt, merk je het niet op. Maar juist die vanzelfsprekendheid is noemenswaardig. En als er toch iets is, staat het team van Gamko en Foster klaar om snel te schakelen.”

Een succesvolle samenwerking

Op de eerste vier maanden van zijn nieuwste zaak kijkt Patrick tevreden terug. “De samenwerking tussen Foster en Gamko combineert ongeëvenaarde koelingsexpertise en innovatie. Dankzij hun apparatuur kan ik weer met vertrouwen aan een nieuwe horecauitdaging beginnen.”

Hoe duurzaam zijn wij?