Rederij Scylla AG

Geplaatst op 13 augustus | 5 minuten leestijd
Deel dit artikel

Een echt rivierpaleis

De Zwitserse rederij Scylla AG is een gerenommeerde rederij die riviercruiseschepen ontwikkelt en exploiteert voor de Europese markt. Samen met dealer Tapkoel is Gamko al vele jaren trouwe leverancier in de restaurants en bars op de fraaie schepen. Vele oudere vakantievierders beleven tijdens de Scylla-riviercruises een onbezorgde tijd.

Op een rivierschip is een optimale benutting van de ruimte het allerbelangrijkst. Dat neemt Scylla altijd mee in het scheepsontwerp. Ook in de afmetingen van de schepen kiest de rederij voor de maximale breedte, hoogte en lengte voor de rivieren waarop ze varen: Donau, Rijn, Rhône en Seine.

Rust en luxe

Het moet aangenaam en rustig zijn aan boord. De klanten betalen voor een plezierige reis met stops in vele historische steden, langs de prachtige rivieren. Scylla speelt op de ruim 20 schepen altijd in op de klantwens. De rederij heeft in haar specifieke markt weinig last van de crisis in de scheepsbouw. De toenemende vergrijzing zorgt juist voor meer vraag naar deze vakanties.

‘Ook de langjarige samenwerking met Gamko maakt onze schepen tot wat ze zijn.’

‘Hechte leveranciersrelatie’

‘Onze manier van werken heeft zich in de loop der jaren bewezen’, vertelt Bart Vos van Scylla. ‘We bouwen twee schepen per jaar, in 2019 moeten dat er zelfs drie worden. We voeren altijd zelf de regie en bestellen dus niet zomaar ergens een schip. Dit zorgt voor de meeste duidelijkheid, korte lijnen en een hechte relatie met alle leveranciers, zoals Tapkoel en Gamko.’

‘De ruwbouw van een nieuw schip laten we in Servië maken. Dan wordt het schip naar Nederland gesleept voor de zware delen zoals motoren en schroef en aansluitend voor het afmonteren van alles wat er maar in het schip moet komen. Denk aan airconditioning, omroep- en alarmsystemen, intimmering, meubilair, verlichting, keukens en natuurlijk de barren. Dit laatste doen we met Gamko’s biertechnisch partner Tapkoel en natuurlijk met Gamko zelf voor de koelingen. Zij zijn hiervoor de aangewezen partijen. De afstemming tussen biertechniek en koelingen luistert namelijk erg nauw in de beperkte ruimte op een schip. Wij geven aan hoe wij het graag willen en luisteren goed naar hun adviezen. Verbeterpunten en goede ideeën nemen we altijd mee, zodat we tot een optimaal resultaat komen. Die samenwerking met onze leveranciers als Gamko en Tapkoel is gewoon goud waard. Het maakt onze schepen mede tot wat ze zijn.’

Projectfeiten

Salonbar

Restaurant

Bistrobar

  • 1x Flexbar koelbuffet 
  • 1x IJsblokjesmachine (35kg/24u)

Keuken

  • 1x IJsblokjesmachine (126kg/24u)

Waterbak voor de biertechniek. Alle barren zijn voorzien van sloten zodat de lades en deuren bij het eventueel hellen van het schip dicht blijven. Deze barren zijn dus ook uitstekend geschikt voor zeeschepen.

Meer weten over Rederij Scylla? Kijk op www.scylla.ch

Meer weten over Tapkoel? Kijk op www.tapkoel.nl

Kom in contact!
Wouter van der Steen
wouter.vandersteen@foster-gamko.com+31 6 11 950 463

Ook interesse in maatwerk?

We nemen graag de mogelijkheden met je door!
Geheel vrijblijvend bespreken we wat bij jou past.

Vraag om advies
Hoe duurzaam zijn wij?