Schouwburg Kunstmin – Dordrecht

Geplaatst op 1 juli | 5 minuten leestijd
Deel dit artikel

Piekmomenten zijn geen probleem

In zo’n twee jaar tijd kreeg de klassieke Dordtse Schouwburg Kunstmin een nieuwe jas. Ook Gamko leverde zijn bijdrage met de installatie van drie bars op verschillende locaties in het theater. Samen met goed getraind personeel zorgen ze ervoor dat de piekmomenten geen probleem opleveren.

De renovatie van dit rijksmonument maakt van Kunstmin weer een schouwburg die vele soorten voorstellingen kan herbergen. Er is onder andere door aanbouw en ophoging meer ruimte in het theater. De routing bleef een mooie uitdaging. Binnen de kaders van de architect heeft Gamko op drie locaties oplossingen voorgesteld waarmee de klant goed uit de voeten kon.

Passen bij de sfeer

De theaterhoreca heeft het bij momenten druk: voor de voorstelling, in de pauzes en tijdens de nazit in het gezellige theatercafé. Ons voorstel viel bij Kunstmin in de smaak en paste goed binnen de vastgestelde ontwerpen. In zo’n monumentale omgeving is dit een belangrijk aspect: onze opstellingen moeten passen bij de sfeer. In een paar maanden tijd realiseerden we het totale project.

Bijzonder is dat er Gamko Flexbarren staan met geïntegreerde bakken voor het koelen van dranken. Hierdoor kan het barpersoneel de bestellingen vlot verwerken. De bakken kunnen aan het oog worden onttrokken door deksels die gemaakt zijn van hetzelfde materiaal als het barblad.

Projectfeiten

10 Flexbar opstellingen, bestaande uit:

 

Dit zorgt voor een vlakke werkruimte. De lektreven zijn in het barblad verwerkt en dat maakt de uitstraling uniek.

‘Leverancier die meedenkt’

‘In zo’n grootschalige restauratie zochten we betrouwbare en meedenkende leveranciers’, vertelt Pascal Vergouwen, Manager Horeca, Hospitality & Events van Kunstmin. ‘Gamko is zo’n partij. Pas in juni vorig jaar was er het eerste contact. De mensen van Gamko overtuigden met hun ideeën, materiaalkeuze en prijzen. In oktober was hun werk al klaar. Het moest ook snel, omdat onze nieuwe programmering ging draaien. Het was hard werken, maar we konden op tijd open. In de oude situatie was de horeca compleet uitbesteed aan een externe partij. Nu doen we het helemaal zelf, een fantastische uitdaging. Met dank natuurlijk aan leveranciers als Gamko. Ze leverden topwerk.’

‘De routing en de Gamko-oplossing zorgen voor snelle doorstroming.’

 

Meer over de vernieuwde monumentale Schouwburg Kunstmin op: www.kunstmin.nl

Kom in contact!
Wouter van der Steen
wouter.vandersteen@foster-gamko.com+31 6 11 950 463

Ook interesse in maatwerk?

We nemen graag de mogelijkheden met je door!
Geheel vrijblijvend bespreken we wat bij jou past.

Vraag om advies
Hoe duurzaam zijn wij?