Woonzorgcentrum Aeneas – IJpelaar (Breda)

Geplaatst op 21 juli | 5 minuten leestijd
Deel dit artikel

Energiezuinige flessenkoeling ideaal voor zorgcentra

Gamko is thuis bij thuiszorgorganisatie Thebe. In het totaal nieuwe woonzorgcentrum Aeneas in de Bredase wijk IJpelaar zorgden we voor een energiezuinige flessenkoeling die helemaal past bij de open sfeer van ontmoetingsrestaurant IJP.

Het nieuwe zorgcentrum is in februari 2014 geopend. Sfeer is belangrijk in het gebouw, de zorgappartementen én in het restaurant dat is ingericht door architect Ilse Withagen. Dit is in de zorgsector een echte breuk met het verleden toen alles functioneel werd ingericht. In het restaurant staan mooie robuuste houten tafels en bijpassend meubilair. Het voelt als ‘thuis’.

Elkaar ontmoeten

IJP is een fijne plek geworden waar eigen bewoners en elkaar kunnen ontmoeten. Ook mensen uit de buurt weten de weg naar het restaurant goed te vinden. Verder maken verenigingen gebruik van de ruimte en ook de gemeente vergadert er regelmatig als het over de wijk IJpelaar gaat.

Dit gemengde gebruik van de ruimte was precies de bedoeling. IJP vangt hiermee bovendien de sluiting van twee buurthuizen op.

Gastvrij concept

De open keuken sluit naadloos aan bij het toegankelijke concept van het restaurant.

‘De bewoners zien met deze oplossing meteen welke drankjes ze kunnen krijgen.’

Joost van Dramen van Aeneas vertelt: ‘Het personeel heeft meegedacht over de opzet omdat zij in de keuken moeten werken. We hadden ons zorgcentrum in Hoeven als voorbeeld met één groot verschil: de ruimte is hier beperkter.

 

Economisch inrichten dus. De oplossing die Gamko in deze nieuwe keuken bood, voldoet perfect. De ruimte is nu optimaal benut; de bovenzijde van de flessenkoeling wordt namelijk gebruikt als werkruimte. Er is bewust gekozen voor glazen deuren in de koeling. Enerzijds dagen we ons personeel uit om de flessen netjes te spiegelen, anderzijds zien de klanten het aanbod van de diverse dranken. En dat laatste is het belangrijkst.’

Meer over de woonzorgcentra van zorgorganisatie Thebe op: www.thebe.nl/Woonzorgcentra

Ook interesse in maatwerk?

We nemen graag de mogelijkheden met je door!
Geheel vrijblijvend bespreken we wat bij jou past.

Vraag om advies
Hoe duurzaam zijn wij?