Café Tien – Roosendaal

Geplaatst op 22 mei | 5 minuten leestijd
Deel dit artikel

Café Tien opende tijdens de Corona-periode in 2021, maar bleek een schot in de roos te zijn. Wanneer het aangrenzende pand vrijkomt, breiden ze uit met lunchroom ‘Tien Cuisine’. Ook voor deze locatie schaften ze een 4-deurs E3 flessenkoeling van Gamko aan. We spraken met Manon Dielemans die samen met haar moeder Desiree beide zaken runt.

Het verhaal achter Café Tien en Tien Cuisine

Sinds 2021 heeft het oude café ‘L’aventura’ aan de Bloemenmarkt in Roosendaal een transformatie ondergaan en is nu bekend als Café Tien. Het primaire doel was om het imago van een traditioneel café te veranderen naar een toegankelijke ontmoetingsplek voor iedereen, of je nu met familie, vrienden of alleen kwam. Na een grondige verbouwing opende Café Tien zijn deuren tijdens de corona pandemie. Dat bleek een groot succes te zijn. Twee jaar na de opening werd het aangrenzende pand aangekocht en omgetoverd tot een all-day lunchroom genaamd ‘Tien Cuisine’ dat op 3 april 2024 is geopend. Mede-eigenaar van de lunchroom, Manon Dielemans, legt uit: ‘We hebben hier lang over nagedacht, maar zagen het als een waardevolle aanvulling op het café, dus besloten we ervoor te gaan.’

Zelf ingericht interieur

Oorspronkelijk wilden ze slechts een paar kleine aanpassingen doen aan het pand van de lunchroom. Echter, toen ze eenmaal bezig waren, besloten ze onder het motto ‘als je het doet, doe het dan goed’, toch om het volledig aan te pakken. Manon licht toe: “We hebben toen alles eruit gehaald, opnieuw opgebouwd en ingericht. Hiervoor hebben we een beetje rondgekeken wat we mooi vonden en dat bij elkaar gebracht.” Dit heeft geleid tot een unieke setting met een eigenzinnig en modern interieur. Alleen de bar hebben ze laten ontwerpen door dezelfde ontwerper die de bar van het café heeft gedaan. “We hadden hem gevraagd of hij hier ook de bar wilde doen, zodat het een beetje in dezelfde stijl is en bij elkaar past, maar toch anders is,” legt Manon uit.

4-deurs flessenkoeling

In het café stonden 4-deurs koelingen van Gamko, die ze ook voor de lunchroom wilden. De familie Dielemans koos hiervoor omdat ze veel ruimte wilden om dingen gekoeld neer te zetten. Van tevoren hadden ze hiervoor de benodigde ruimte ingemeten zodat alles bij de installatie precies paste zoals we wilden. Over de keuze om weer voor een flessenkoeling van Gamko te gaan liet Manon geen twijfel bestaan: “Eigenlijk is Gamko toch wel het topmerk van de koelkasten in de horeca.”

Glazen deuren voor een overzichtelijk aanbod

Een andere wens met betrekking tot de koeling voor de lunchroom was het gebruik van glazen deuren, zoals ook in het café het geval was. Manon licht deze keuze toe: “Het ziet er mooi uit als je in de bar kijkt en je alles ziet staan wat er besteld kan worden. Dat vind ik mooier dan een gesloten koelkast waar je niets ziet.” Naast het feit dat lades met glazen front alleen mogelijk zijn bij de modulaire flexbar, speelde bij de keuze voor deuren gemak ook een rol. Zowel in het café als de lunchroom waren er al koelingen met deuren. Daarnaast vindt Manon deuren gebruiksvriendelijker wanneer je met meerdere personen achter de bar staat. “Als je een lade moet opendoen dan neem je toch een soort van ruimte weg, terwijl je met een deur sneller kunt werken.”

“Eigenlijk is Gamko toch wel het topmerk van de koelkasten in de horeca.”

Dimbare verlichting voor sfeervolle ambiance

Naast de grote opslagcapaciteit en de glazen deuren vindt Manon de dimbare verlichting een pluspunt. Ze was verrast toen ze ontdekte dat de verlichting dimbaar was door een schakelaar in de koelkast. “Het is eigenlijk wel mooi dat het licht gedimd kan worden. Dit geeft het een rustigere uitstraling, in plaats van de fel verlichte koelkasten die je overal ziet.”

Innovatie

Het feit dat Gamko haar producten voortdurend verbetert, blijkt uit de koeling die is geplaatst in de lunchroom. Het betreft hetzelfde model als dat in het café, maar nu met andere handgrepen. Deze zitten nu verticaal bij de flessenkoelingen. “Dit was wel even wennen. In het begin pakte je vaak uit automatisme aan de bovenkant. Ik denk wel dat het praktischer is nu ze verticaal zitten. Horizontaal grijp je toch sneller mis. Nu heb je veel ruimte om te pakken en de deuren te openen. Een stuk gebruiksvriendelijker,” merkt Manon op. Ze voegt toe: “Niet dat de andere handgrepen niet goed zijn, want die zijn ook prima, maar het is gewoon anders.”

Hoe duurzaam zijn wij?